Marián Gáborík doteraz poznal Let´s Dance len ako divák.
StoryEditor

Prvým celebritným tanečníkom nového ročníka Let´s Dance je Marián Gáborík

28.12.2022, 15:24
Autor:
michmich

Nový ročník veľkolepej tanečnej šou odštartuje už o tri mesiace, v nedeľu 5. marca 2023.

Markíza sa po úspechu 7. série s novým ročníkom poponáhľala. Odštartuje ho doslova do roka do dňa od štartu predchádzajúcej série. Tú začali vysielať 6. marca tohto roku a 8. séria má naplánované prvé kolo na nedeľu 5. marca 2023.

Aj keď nová séria začne až o tri mesiace, už teraz sa dostalo do éteru prvé meno súťažiaceho. Na tanečný parket mieri bývalý úspešný hokejista.

image

Marián Gáborík je prvým potvrdeným celebritným tanečníkom nového ročníka.

 „Môžeme potvrdiť prvé meno nadchádzajúcej série. Na jar 2023 vezme parket útokom hviezda NHL, víťaz Stanleyho pohára a elitný hokejový útočník Marián Gáborík,“ povedal PR manažér projektu Tadeáš Kurka.

Aj keď nemá Marián Gáborík žiadne skúsenosti z talečného parketu, má veľký predpoklad, že sa stane miláčikom divákov. Slovákov si získal nie len ako profesionálny hokejista, ale aj svojím humorom. Ten prezentuje v podkastoch Boris a Brambor a relácii RTVS so svojím moderátorským partnerom - bývalým hokejistom Borisom Valábikom.

No prvý účastník nového ročníka Let´s Dance má aj jednu silnú výhodu. Doma má doslova želiezko v ohni a to manželku Ivanu. Tá sa ako tanečná profesionálka objavila vo viacerých sériách, takže mu môže dať nie len cenné rady, ale ho okrem klasických tréningov cepovať v tanci aj doma.

Mená ďalších účastníkov Markíza ešte odmietla prezradiť, údajne na niektorých menách ešte pracuje, ale prezradila, že znovu sa ich na tanečný parket postaví jedenásť. Rovnako sme sa dozvedeli, že ešte nie je istá ani moderátorské dvojica a dokonca nemajú ani potvrdené všetky mená v porote.

image

Minuloročný Let´s Dance v priemere sledovalo 566 tisíc divákov.

V 7. sérii zvolila Markíza za moderátora šou Viktora Vinczeho a rádiovú spíkerku a herečku Martinu Zábranskú. Do poroty si ku Jánovi Ďurovčíkovi, Tatiane Draxler a Adele Vinczeovej sadol kontroverzný nováčik poroty Jorge González. Tento rodený Kubánec je už niekoľko rokov stabilným porotcom nemeckej verzie šou a extravagantnými kostýmami, bezprostredným prejavom a vtipnými výrokmi si rýchlo získal sympatie aj Slovákov.

image

Bude porota rovnaká ako minulý rok?

Sledovanosť jednotlivých ročníkov

Televízia po nimuloročnom úspechu 7. série prinesie po roku pokračovanie megašou Let’s Dance. Śou počas svojej sedem sériovej histórie zažívala so sledovanosťou poriadne turbulencie.

Slovenská verzia zahraničného formátu Dancing with the Stars sa na obrazovkách Markízy udomácnila v roku 2006 a pre vysokú sledovanosť prvých sérií zaraďovala Markíza túto šou do vysielania každý rok.

Až piata séria už prestala naplniť očakávanie televízneho lídra, preto jej vysielanie v roku 2011 stopli. Oživili ju až o 6 rokov neskôr, v roku 2017, a potom zas minulý rok po päť ročnej prestávke.

image

Finále 7. série.

Prvé dva ročníky boli suverénne nasledovanejšie. Prvý priamy prenos tanečnej šou Let´s Dance sledoval 1 milión 177 tisíc divákov a prenos dosiahol rating 25,8 percent a podiel na trhu slušných 57,6 percenta. Priemerná sledovanosť prvej série dosahovala až 1 242-tisíc divákov.

Finále druhého ročníka si zaplo 705-tisíc divákov. Tento ročník však magickú hranicu 50-percentného podielu na trhu prekonal iba pri prvom prenose. Prvá séria nepodliezla 50 percentnú hranicu ani raz.

Prvá epizóda tretej sérii pri úvode dosiahla podiel na trhu cez 46 percent. Let‘s Dance 3 bolo po deviatich odvysielaných kolách v priemere o vyše tri percentné body výkonnejšie ako Let‘s Dance 2 a o necelých desať percentných bodov slabšie ako Let‘s Dance 1.

Let´s Dance 4 už začalo stagnovať a zapísalo sa nižšími výkonmi, ako jej predchádzajúce tri série. Prvý live prenos na veľkonočnú nedeľu v roku 2010 sledovalo 840 000 divákov a program dosiahol sledovanosť 17,8 percenta a podiel na trhu 46,1 percent.

image

V 7. sérii si podmanili svojím tancom divákov herec Ján Koleník a Vanda Poláková.

Štart 5. série v roku 2011 si zaplo na obrazovkách celkovo 720-tisíc divákov a v cieľovke 12 – 54 uhral rating 11,2 percenta a podiel na trhu 40 percent. Po prvýkrát sa šou vtedy miesto nedele vysielala v piatok, aby sa je vysielanie v nedeľu nekrylo so šou Česko Slovensko má talent na TV JOJ. V priemere presiahla šiesta séria v sledovanosti 10 percent a v trhových podieloch prekročila 32 percent. 

Šiesta séria Let´sDance odštartovala v nedeľu 3. septembra 2017 a svojím prvým kolom dosiahla najvyššiu sledovanosť celej série. Uhrala v komerčnej cieľovke 9,2 percentný rating a 29,2 percentný podiel na trhu. Celkovo vtedy prenos sledovalo v univerzálnej cieľovej skupine 12+ 590-tisíc divákov. Šou sa však priemere usadila v okolí ôsmich ratingov a sledovalo ju 526-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Tanečná súťaž Let‘s Dance sa minulý rok na obrazovky TV Markíza vrátila po päťročnej prestávke a stala sa najsledovanejšou zábavnou šou jari. V cieľovej skupine 12-54 dosiahlo všetkých 10 priamych prenosov priemerný rating 8,6 percenta a trhový podiel 27,8 percenta. Strhujúce výkony tanečných párov, zložených zo známych osobností a profesionálnych tanečníkov a tanečníkov, si vychutnávalo v priemere 566-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Zaujímavosti Let´s Dance

  • Súťažilo v nej doteraz 75 známych osobností
  • V šou tancovalo 6 celebrít z Čiech – Katarína Brožová, Helena Vondráčková, Marek Vašut, Iveta Bartošová, Simona Krainová a Gabriela Gunčíková
  • Najviac súťažných tanečných párov účinkovalo v piatej sérii a to 12
  • Na porotcovských kreslách sa vystriedalo 11 tvárí, jediný, ktorý sedel v porote každej série je Ján Ďurovčík. Okrem neho výkony súťažiacich hodnotili Jozef Bednárik, Dagram Hubová, Tatiana Draxler, Elena Jágerská, Zuzana Fialová, Zdeněk Chlopčík, Dara Rolinc a Petr Horáček, Adela Vinczeová a Jorge González.
  • Na moderátorskom mieste sa vystriedalo 6 osobností. Prvé ročníky moderovali Adela Vinczeová a Martin Pyco Rauch, neskôr sa mikrofónu chopili aj Zuzana Filová, Libor Bouček a poslednej doteraz odvysielanej sérii to bol Viktor Vincze a Martina Zábranská
  • Za 7 sérií zo šou doteraz odstúpili 3 súťažiaci, dva rovno v rovnakej sérii, teda štvrtej v roku 2010. Išlo o Simonu Krainovú, ktorá odstúpila zo zdravotných dôvodov a Mira Šmajdu. Ten sa tak rozhodol, lebo chcel, aby sa dostali do finále jeho tancujúce kolegyne, ktoré si to podľa neho zaslúžili viac. V šiestej sérii v roku 2017 odstúpila zas Petra Vajdová po tom, ako ju zastavila policajná hliadka pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu.
image

Víťazi prvých 6. sérií.

Víťazi jednolivých ročníkov:

1. sezóna - Herečka Zuzana Fialová a Peter Modrovský

2. sezóna - Herečka Michaela Čobejová a Tomáš Surovec

3. sezóna - Herec a humorista Juraj Mokrý a Katarína Štumpfová

4. sezóna -Herečka a speváčka Nela Pocisková a Peter Modrovský

5. sezóna - Moderátorka Janka Hospodárová a Matej Chren

6. sezóna - Herec Vladimír Kobielsky a Dominika Chrapeková

7. sezóna - Herec Ján Koleník a Vanda Poláková

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 22:33