StoryEditor

Voyo pritvrdzuje: Prináša emóciami nabitý dokument o legendárnom klube Spartak Trnava

12.01.2023, 19:02
Autor:
redred

Výnimočná séria odhalí zákulisie trnavského futbalu – so storočným dedičstvom, najvernejšou fanúšikovskou základňou na Slovensku a s osudmi tých, pre ktorých je červeno-čierna značka náboženstvom.

Voyo ako najznámejšia streamovacia služba na Slovensku neustále pracuje na rozširovaní ponuky svojhoprémiového obsahu. Už tento piatok 13. januára 2023 prinesie predplatiteľom prvý slovenskýVoyo Originál, mapujúci príbeh známehofutbalového klubu Spartak Trnava, ktorý má pred sebou významný míľnik –ešte počas aktuálnej sezóny oslávisvoje sté výročie.

Výnimočný osemdielny titul s názvom „Do neba a do pekla: Spartak Trnava“vôbec po prvýkrát exkluzívneodhalí verejnosti jedno z najmodernejších futbalových zázemí na Slovensku, ako aj ľudí stojacich za kulisami jeho úspechu.

Počas zimnej fortunaligovej pauzy sa môžu predplatitelia tešiť na prvé štyri premiérové epizódy, ktoré bude Voyo zverejňovať v týždňových intervaloch vždy v piatok.

image

Prichádza prvý Voyo originál.

„Prvý slovenský Voyo Originál otvára novú kapitolu prémiového obsahu služby Voyo. Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť na tejto spolupráci s FC Spartak Trnava, vďaka ktorej môžeme všetkým fanúšikom futbalu na Voyo, a nielen im, priniesť výnimočné príbehy zo zákulisia futbalu a ukázať, ako je tento klub hlboko zakorenený v srdciach fanúšikov z celého regiónu,“ zhodnotil Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Nová dokumentárna séria prináša futbal vo svojej skutočnej podstate – napínavý a plný vášne.

Filmovým kamerám sa podarilo preniknúť doúplného zákulisia fungovania futbalového klubu, k bezprostredným emóciám hráčov, fanúšikov a k dráme odohrávajúcej sa v pozadí.

image

Prichádza prvý Voyo originál.

Diváci budú mať jedinečnú možnosťspoznať legendárny klub Spartak Trnava – so storočným dedičstvom, najvernejšou fanúšikovskou základňou na Slovensku a s osudmi tých, pre ktorých je červeno-čierna značka náboženstvom.

„Mapujeme celú sezónu jedného klubu spôsobom fly-on-the-wall, snažíme sa byť s filmovými kamerami čo najnenápadnejší – sme prítomní, aby sme pozorovali a vnímali, nie zasahovali. Brániť prirodzenosti by bolo na škodu a my sme šťastní, že sa nám podarilo zachytiť všetku drámu v pozadí. S tímom sme precestovali Slovensko, v letných horúčavách, ale aj v búrkach a dažďoch, videli sme ich v najnečakanejších situáciách, navštívili ich rodiny,“ hovorí režisér série Marek Prochác.

image

Súartak Tranava sa chváli najvernejšou fanúšikovskou základňou na Slovensku.

„Ukazujeme svet, v ktorom je futbalový klub pre svojich priaznivcov modlou – chceme vedieť viac o láske k nemu, o motivácii fanúšikov, funkcionárov aj samotných hráčov. Nejde o zostrih gólov, ide o hlbokú sondu tam, kde ešte nikto nenazrel,“ dopĺňa režisér.

Museli sme sa naučiť koexistovať s hráčmi tak, aby nás prestali úplne registrovať. Spoznávame pri tom jedinečné charaktery, osobnosti skryté v dresoch, na tribúnach, v útrobách štadióna. Pre filmára je úžasné vidieť to nezastaviteľné nadšenie po vyhratom zápase a mať šancu ho zaznamenať na kameru. Na druhej strane – extrémne silné je aj sklamanie, keď sa tímu nedarí, je obrovské ticho – vtedy sa snažíme byť najviac nepozorovaní,“ vysvetľuje scenáristka projektu Andrea Václavínek.

image

Pre fanúšikov s červeno-čierna značka Spartaku Tranava doslova náboženstvom.

Diváci sa môžu pripraviť na emócie, ktoré snáď ani nikto nečakal, že nájde v striktnom futbalovom svete. A veľa humoru – žartíky typu vidličky v kopačkách, bizarné prezývky, hranie spoločenských hier, vzájomné doťahovanie sa. A obrovské množstvo solidarity a podpory, také, že vám to až vyrazí dych.“ dodáva Václavínek.

Séria zavedie športových fanúšikov za oponu legendárneho futbalového klubu a počas kľúčovej sezóny bude sledovať všetky zlomové momenty, s exkluzívnym prístupom do zákulisia. Lesk a trápenie futbalového života, financovanie a pozadie fungovania klubu, transferov hráčov, aj náročný režim, v ktorom musia športovci každodenne žiť.

Osud mladého trénera, ktorý čelí najväčším výzvam svojho života, aby ustál dedičstvo storočnej klubovej histórie, potvrdil svoje výsledky a zo Štadióna Antona Malatinského urobil nedobytnú pevnosť. Hádky, rivalita, strachy profesionálnych futbalistov, ich životy a lásky – s pohľadom do ich súkromia a rodín.

image

Prvý slovenský VoyoOriginál štartuje už tento piatok.

Diváci sa stanú svedkami nečakaných tajomstiev, skrytých v najpopulárnejšom športe na planéte. Spoznajúľudí, ktorí pracujúa zároveň žijú pre klub – od jeho kronikára, cez PR manažéra, pracovníkov bezpečnostnej služby, maséra, šoféra autobusu, kuchára, upratovačky, až po bývalú futbalistku, ktorá na dôchodku tímu perie dresy.

Pohľad jedinej a prvej ženy v realizačnom tíme, fyzioterapeutkyLenky Jurišičovej.Prezidenta klubu, oddaného značke a jej tradícii. Trénera, ktorý do rána analyzuje zápasy a vytvára stratégie. Futbalového kustóda s obrovskou zbierkou futbalových dresov z celého sveta. Hráčov, ktorí vo voľnom čase maľujú obrazy či opravujú autá.

Príbeh brankárskej hviezdy, miláčika publika, ktorý sa zranil dvakrát na tom istom mieste a bojuje s náročnou liečbou.

image

Prinesie emóciami nabitý pohľad do zákulisia legendárneho futbalového klubu Spartak Trnava.

„Trnava je mestom jedného tímu. Som tu doma. Je to silná značka – ajpre mňa, aj pre ľudí v tíme, v klube, pre fanúšikov. Je to niečo, čo milujete, čo nikde inde nezažijem, čo sa nebude opakovať. Máme pred sebou obrovské výzvy, čaká nás storočnica a s tým spojený veľký tlak. Ale kto, keď nie my a kedy, keď nie teraz,“konštatuje tréner Spartaka TranavaMichal Gašparík ml.

„Mal som obavy pred neustálym drobnohľadom kamier, ale zvykli sme si na ne – pustili sme ich na miesta, ktoré divák či fanúšik ešte nevidel, ktoré boli pred verejnosťou absolútnym tabu,“dodal.„Každý, kto sa narodí v Trnave je vedený k futbalu. Nie nadarmo sa hovorí, že v Trnave futbal a náboženstvo nikdy nezahynie – to je veľká pravda. Sú to pre mňa najkrajšie pocity, keď nastupujem za tónov hymny IlSilenzio na štadión. Tento klub je pre mňa celý život,“ uzavrel kapitán tímu Martin Mikovič.

Vizitka

Do neba a do pekla: Spartak Trnava

réžia:Marek Prochác

scenár:Andrea Václavínek

hlavná kamera: Matej Prochác

kamera: Pavol Banáš, Jakub Gucman,

              Viktor Halán, Erik Babóš,

              Ivan Prochác

strih: Marek Prochác

zvuk: Martin Pristič, Miroslav Luciak,

         Jozef Mikovič

zvukový mix: Ladislav Borš

voiceover: Alexander Bárta

komentár: Andrej Zvolenský

grafika: Branislav Pavlovič

dron: Jozef Lukáč, Pavol Matava

producenti: Andrea Václavínek, Marek Prochác

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 05:38