StoryEditor

Režisér Einsteina: Juraj Loj skvele zvládol jednu z najťažších postáv v tunajšom seriálovom vesmíre

23.02.2023, 11:29
  • "Popri komédii bolo dôležité myslieť na to, že ide o kriminálne príbehy, kde sa policajti občas ocitnú v prestrelke, kde sa demolujú a horia autá, postavy skáču z mosta a robia vcelku zaujímavé eskapády," tvrdí v rozhovore pre Stratégie Martin Kazimír.
  • V príbehoch sa viackrát objavujú sekvencie, v ktorých Filip spomína na predošlé udalosti a vníma ich skrz svoju takmer až magickú schopnosť dodatočne si uvedomiť a pospájať súvislosti, ktoré predtým neboli nikomu zjavné.
  • Zdanlivo jednoduchý seriálový koncept komedy kriminálky stojí hlavne na dialógoch. Práve tie však boli najväčšou výzvou pre nás, ako aj pre hercov a predovšetkým Juraja Loja.
  • Popri komédii je dôležité myslieť na to že ide o kriminálne príbehy, kde sa policajti občas ocitnú v prestrelke, kde sa demolujú a horia autá, postavy skáču z mosta a robia vcelku zaujímavé eskapády.
  • Postprodukcia stále trvá, čo zrejme poukazuje aj jej náročnosť. Nakrúcanie sme dokončili už koncom Júla minulého roka a odvtedy prebieha strih, zvukové i obrazové úpravy, ale aj efekty, ktorých je na seriálové pomery celkom dosť.

Televízny počin roka - seriál Iveta minulý týždeň skončil a už túto nedeľu večer nahradí Alžbetu Ferenckovú Juraj Loj. Ten si zahral v novom komediálnom počine TV Joj s názvom Enstein. 

TV Joj prináša adaptáciu pôvodom nemeckého seriálu Einstein, ktorý bol napísaný podľa rovnomenného filmu z roku 2015. Predaný bol na viac ako sto televíznych trhov. Mimoriadny úspech zaznamenal okrem Nemecka aj v Španielsku či Portugalsku. Filip, utajený pra-pravnuk slávneho Alberta Einsteina, je sám uznávaným géniom a najmladším profesorom teoretickej fyziky na univerzite.

image

Náročné natáčanie.

Brilantnému vedcovi však kvôli smrteľnej dedičnej chorobe zostáva už len niekoľko rokov života, ktoré chce využiť naplno. Na to, aby mohol čo najviac pracovať, však užíva rôzne nelegálne stimulanty. A aby neskončil vo väzení za porušenie zákona o omamných látkach, môže si so svojou genialitou trest odpracovať ako nezávislý poradca policajnej detektívky Lenky, ktorej pomáha pri vyšetrovaní prípadov vrážd.

My vám pred uvedením na televízne obrazovky prinášame exkluzívny rozhvovor s režisérom Projektu Martinom Kazimírom, ktorý sa tomuto projektu venuje od minulého roka. Okrem 60 natáčacích dní ešte doteraz pracujú na náročnej posprodukcii. Aké ďalšie zaujímavosti nám prezradil... 

image

Režisér v akcii.

 Čo vás presvedčilo nakrútiť Einsteina?

Milujem vedu. Einstein je síce predovšetkým komédia, no častokrát v nej odznejú zaujímavé informácie, vedecké poznatky a hlavný hrdina Filip pomocou nich a svojej geniality pomáha riešiť kriminálne prípady. Predloha, respektíve jej obsah, ma upútala ihneď. TV JOJ mi ponúkla voľnú ruku pri obsadení hercami a režijnom stvárnení, čo si veľmi cením a na základe čoho sa nám veľmi dobre spolupracovalo.

image

Seriál obsahuje veľa akčných scén. Juraj Loj pláva v Dunaji.

Seriál Einstein je adaptácia nemeckého originálu, ktorý už natočili vo viacerých krajinách. Museli ste ísť presne podľa originálu, alebo ste mohli seriál upravovať aby pasoval na slovenské pomery?

My sme v skutočnosti išli podľa českej pre...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-02-22 08:21:23 - Feat.: 0 - Title: Víťazné ťaženie prvej série Ivety posmelilo Jojku a tá už ohlásila jej pokračovanie. Kedy ho uvidíme? 02 - Modified: 2023-02-12 17:36:03 - Feat.: 0 - Title: Televízny január: Iveta vystrelila a do top programov sa prebojovala aj poobedná relácia 03 - Modified: 2023-02-09 15:54:48 - Feat.: 0 - Title: Bijú sa o ňu televízie. Seriálovú Ivetu, Alžbetu Ferencovú uchmatla konkurencia do tohto projektu 04 - Modified: 2023-02-08 11:32:49 - Feat.: 0 - Title: Kúpa roka! Markíza uchmatla Jojke jej aktuálne najväčší ťahák sledovanosti 05 - Modified: 2023-02-08 07:42:58 - Feat.: 0 - Title: Po Ivete Jojka vytiahne Einsteina
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 21:51