StoryEditor

YouTube má nového riaditeľa, Twitter povolí reklamy na marihuanu a Meta reklamu aj do skupinových chatov

24.02.2023, 09:34

Týždeň v sociálnych médiách: 7 horúcich noviniek, o ktorých sa oplatí vedieť.

image

Youtube

YouTube má nového generálneho riaditeľa

V YouTube dochádza k výmene stráží. Generálna riaditeľka spoločnosti Susan Wojcicki odstúpila a na jej miesto nastupuje súčasný viceprezident YouTube Neal Mohan. Wojcicki bol jedným z prvých zamestnancov spoločnosti Google, ktorý sa k spoločnosti pripojil ešte v jej úplných začiatkoch a neskôr prešiel vo firme rôznymi pozíciami. Wojcicki dohliadal na obdobie masívneho rastu aplikácie, ktorá dosiahla už v roku 2014 miliardu používateľov.

Wojcicki tiež zohral kľúčovú úlohu pri budovaní systému speňaženia platformy prostredníctvom Partnerského programu YouTube, ktorý teraz vypláca autorom každý rok viac ako 10 miliárd dolárov. Americké média nepredpokladajú, že by po zmene šéfa malo dôjsť k výraznej zmene smerovania spoločnosti.

Jedným z najnosnejších prvkov by mali zostať krátke videá. Shorts sa aktuálne v aplikácii pozerajú viac ako 50 miliárd krát za deň a vzhľadom na hrozbu úplného zákazu TikTok v USA môže byť YouTube platformou, ktorá zvíťazí, ak dôjde k takémuto obmedzeniu.

image

LinkedIn

LinkedIn zverejnil svoju správu o vzdelávaní na pracovisku 2023

Tá sa zameriava na kľúčové zmeny v rozvoji zručností na pracovisku na základe interných údajov a údajov z prieskumov medzi členmi LinkedIn. 52-stranová správa sa zaoberá kľúčovými posunmi vo vzdelávaní a rozvoji....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 06:32