Hostia víkendových politických diskusií tento víkend.
StoryEditor

Víkendové diskusie: Aj o raste cien potravín či možnostiach ďalšej protiinflačnej pomoci

24.03.2023, 17:46
Autor:
michmich

Tento víkend bude mať v politických reláciách dominanciu Smer-SD. V diskusii Na telo odprezentujú exkluzívne aktuálny prieskum preferencií politických strán.

Sobotné dialógy

V sobotu 25. marca od 12:10 hodiny si môžete naživo vypočuť na Rádiu Slovensko a sledovať vo vysielaní spravodajskej:24 prvú víkedovú politickú diskusiu Sobotné dialógy.

V nej budú tentoraz disskutovať podpredsedníčka vlády a poverená ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová a poslanec NR SR a podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický.

image

Veronika Remišová a Ladislav Kamenický.

Moderátorka Marta Jančkárová si pre nich pripravila nesledujúce témy. Vládnutie a prijímanie zákonov v NR SR v znamení aktuálnych výziev, hľadanie podpory pre zákony súvisiace s plánom obnovy, ale aj rast cien potravín a možnosti ďalšej protiinflačnej pomoci.

No dotknú sa aj tém ako financovanie následkov požiaru v Banskej Štiavnici z eurofondov a pozície strán k predvolebnému postupu a k možnostiam povolebného vývoja.

image

Veronika Remišová a Richard Takáč.

V politike

Moderátor Rastislav Iliev pozval do relácie v Politike na TA3 diskutovať na aktuálne témy podpredsedníčku vlády a poverenú ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a zároveň predsedníčku strany Za ľudí Veroniku Remišovú a poslanca NR SR a podpredsedu strany Smer-SD Richarda Takáča.

O 5 minút 12

Druhou nedeľnou diskusiu je už tradične relácia O 5 minút 12. Vidieť ju môžete naživo v nedeľu 26. marca od 11:55 hodiny na Jednotke, ale aj v ponuke vysielania spravodajskej:24.

Do horúcich politických kresiel sa tentoraz posadia predseda poslaneckého klubu v NR SR, člen predsedníctva hnutia OĽaNO Michal Šipoš a podpredseda NR SR, podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár.

image

Michal Šipoš a Juraj Blanár.

Moderátor Marek Makara s nimi rozoberie témy pozícia a funkčnosť vlády, presadzovanie zákonov v NR SR, napĺňanie míľnikov z plánu obnovy, ale aj pomoc v súvislosti s rastúcou infláciou.

Ale rozhodne bude divákov zaujímať aj názor týchto politikov na kompenzácie za poskytnutie stíhačiek MiG-29 Ukrajine a pohyby na politickej scéne a možnosti spolupráce pred a po voľbách.

Na telo

Prvé slovenské stíhačky MiG-29 sú už na Ukrajine, ako náhradu za ne dostaneme americké bojové vrtuľníky za takmer miliardu eur. Slovensko ale musí doplatiť tretinu z celkovej hodnoty, podľa koalície aj časti opozície ide o výhodnú ponuku.

Opozícia ale kritizuje, že darovanie migov na Ukrajinu nemuselo byť v súlade s ústavou a poverená vláda vystavuje Slovensko nebezpečenstvu.

image

Boris Kollár a Robert Fico.

Hoci koaličná zmluva platí do konca marca, v parlamente už ale neprechádzajú dôležité zákony, ako napríklad kľúčový zákon k Plánu obnovy. Podľa podpredsedu parlamentu Petra Pčolinského (Sme rodina) už nemá ani veľký význam rokovať na koaličných radách.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 26. marca v relácii Na telo rozprávať s predsedom parlamentu a predsedom Sme rodina Borisom Kollárom a poslancom NR SR a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom. 

Okrem atraktívneho duelu si diváci a diváčky Na telo budú môcť exkluzívne pozrieť aj aktuálny prieskum preferencií politických strán.

Relácia Na telo sa už tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 16:38