StoryEditor

Víťaz Let´s Dance Kovalčíková, favoritom stávkových kancelárií Sirági. Bude 9. séria?

08.05.2023, 23:35

Veľkolepá finále tanečnej šou Let‘s Dance sa v nedeľu 7. mája rozlúčilo s divákmi ako najsledovanejší program dňa, no nestal sa najsledovanejším programom celej série. Tento titul si udržalo prvé, štartujúce kolo aktuálne ukončenej ôsmej série z nedele 5. marca.

Vo finále tohtoročnej série sa stretli tri podľa divákov aj poroty najlepšie tancujúce osobnosti Gabriela Marcinková, Jana Kovalčíková a Vratko Sirági. Ten, aj keď nevyhral, tak sa do histórie šou zapíše veľkými písmenami, keďže sa do finále pretancoval z pozície náhradníka za zranenú Máriu Čírovú. Do šou naskočil až v 3. kole a svojimi výkonmi to dotiahol do finálovej trojky.

V deviatom finálovom kole, ale celkovo desiatom priamom prenose (keďže v prvom kole sa ešte nevyraďovalo) zatancovali finálové páry spomienkový tanec z minulých kôl, tanec, ktorý im vybrala porota a showdance.

image

Jana Kovalčíková a Vilém Šír.

Práve posledné tance sa postarali o najväčšie emócie celého večera. Najväčšie ovácie zožalo showdanceové vystúpenie Gabriely Marcinkovej a Matyáša Adamca, ktorí precítene predviedli okrem úryvkov z jednotlivých svojich tanečných vystúpení celej série aj prvky pantomímy. Dvojica tanečné číslo spracovala umelecky, pričom ich predstavenie sprevádzal hlas legendárneho českého herca Jana Wericha.

Vratko Sirági a Anna Riebauerová v tancom šhowdance pripomenuli divákom, že je správne ísť si za svojimi cieľmi a snami a nevzdávať sa. Janka Kovalčíková a Vilém Šír poslali do sveta tanečný odkaz, aby deti viac žili v reálnom sveta a nie na sociálnych sieťach.

image

Vratko Sirági a Anna Riebauerová skončili na 3. mieste.

V celkovom hodnotení poroty všetkých troch tancov najviac zabodovali Janka Kovalčíková a Vilém Šír. Pripísali si maximálny počet bodov v každom jednom tanci. O jeden bod menej získali Gabriela Marcinková a Matyáš Adamec a celkovo päť bodov stratili Vratko Sirági a Anna Riebauerová.

A s hodnotením poroty sa stotožnili aj televízny diváci, keď v rovnakom poradí skončili tanečné páry aj v esemeskovom hlasovaní. A teda za absolútnu víťazku vyhlásili na konci živého prenosu Janu Kovalčíkovú a Viléma Šíra. Ten sa tak po minuloročnom treťom mieste s partnerkou Zuzanou Kubovčíkovou Šebovou pretancoval tento rok až na tanečný piedestál.  

image

Let´s Dance 2023, Lets Dance 2023, LSD 2023. Tanečná show televízie Markíza, 8.séria.

Stávkové kancelárie tipovali za vítaza Sirágiho

Zaujímavosťou tohtoročného finále je aj fakt, že s troma známymi osobnosťami tancovali traja českí taneční partneri. Takže už pred finále bolo isté, že z profesionálnych tanečníkov Slovák nevyhrá.

Ďalšou pikoškou je, že tento rok ponúkali stávkové kancelárie možnosť staviť si na víťaza Let´s Dance. Podľa kurzov stávková kancelária najviac verila, že sa víťazom stane Vratko Sirági pred Janou Kovalčíkovou a Gabrielou Marcinkovou. Práve na moderátora počasia v Teleráne bol najnižší kurz.

image

Porota 8. série Let´s Dance.

Celosvetovo obľúbený formát so svojím finálovým priamym prenosom dosiahol 7. mája v hlavnej, komerčne podstatnej cieľovej skupine 12-54 rating 7,1 percenta a trhový podiel 27,1 percenta. Strhujúce výkony troch finálových párov si nenechalo újsť celkovo až 522 tisíc divákov starších ako 12 rokov, čím sa stal finálový priamy prenos najsledovanejším programom týždňa.  

Priemerný rating celej série sa udomácnil v komerčnej cieľovej skupine 12 – 54 na ratingu 7,1 percenta a podielom na trhu na úrovni 28,9 percenta. V univerzálnom publiku sledovalo šou v priemere 523 tisíc divákov starších ako 12 rokov.

image

Sledovanosť 8. série.

Najsledovanejšou epizódou tohtoročnej 8. série bol rovno jej prvý priamy prenos z 5. marca, ktorý dosiahol v hlavnej, komerčne podstatnej cieľovej skupine 12-54 rating rovných 9 percent a vysoko nadpriemerným trhovým podielom tiež rovných 35 percent. Dokonca z hľadiska trhového podielu prekonal všetky prenosy vlaňajšej siedmej série. Predstavenie tohtoročných desiatich párov a ich prvé predvedenie tanečných zručností sledovalo celkovo až 605-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Markíze všetky epizódy aktuálne ukončenej série už druhý mesiac držia najvyššie priečky celomesačných sledovanosti z celej ponuky slovenských staníc, je teda silný predpoklad, že sa s 9. ročníkom televízny líder poponáhľa a prinesie ho čoskoro. No do rok a do dňa to nebude, lebo budúcoročnú jarnú vysielaciu štruktúru pripravujú návrat speváckej súťaže.

image

Strieborný tanečný pár Gabriela Marcinoková a Matyáš Adamec.

Sledovanosť klesá

Slovenská verzia zahraničného formátu Dancing with the Stars sa objavila prvýkrát na obrazovkách Markízy v roku 2006 a pre vysokú sledovanosť prvých sérií televízia vysielala Let´s Dance každý rok. A keďže už jej piata séria nedosahovala očakávanie Markízy, vysielanie šou stopli v roku 2011.

Oživili ju až o 6 rokov neskôr, v roku 2017, no pre priemerné výkony tanečná šou dostala stopku na ďalších päť rokov. Na obrazovky vracala Markíza Let´s Dance s obavou, no šou minulú sezónu so siedmou sériou výrazne zabrala. A preto dostala tento tok presne po 12 mesiacoch ďalšiu sériu.  

image

Ján Koleník zatancoval aj v nedelnom finále 8. série.

Prvé ročníky boli suverénne nasledovanejšie. Prvý priamy prenos prvého ročníka tanečnej šou Let‘s Dance sledovalo 1 milión 177-tisíc divákov. Prenos dosiahol rating 25,8 percenta a podiel na trhu neuveriteľných 57,6 percenta. Priemerná sledovanosť prvej série dosahovala až 1,24 milióna divákov. Finále druhého ročníka si pozrelo na Markíze 705-tisíc divákov, no tento ročník magickú hranicu 50-percentného podielu na trhu prekonal iba pri prvom prenose.

Štartovacia epizóda šou tretej sérii pri úvode dosiahla podiel na trhu cez 46 percent. Let‘s Dance 3 bolo po deviatich odvysielaných kolách v priemere o vyše tri percentné body výkonnejšie ako Let‘s Dance 2 a o necelých desať percentných bodov slabšie ako Let‘s Dance 1.

image

Víťaz Jana Kovalčíková.

Let‘s Dance 4 v roku 2010 už začalo stagnovať a zapísalo sa nižšími výkonmi ako jej predchádzajúce tri série. Prvý live prenos na veľkonočnú nedeľu sledovalo 840-tisíc divákov a program dosiahol sledovanosť 17,8 percenta a podiel na trhu 46,1 percenta.

Markíze dokáže tanečná šou stále uhrať zaujímavé čísla

Štart 5. série Let‘s Dance si v roku 2011 zaplo celkovo 720-tisíc divákov, a dosiahla rating v cieľovke 12 – 54 na úrovni 11,2 percenta a podiel na trhu 40 percent. Po prvýkrát sa šou vtedy miesto nedele vysielala v piatok, aby sa v nedeľu neprekrývala so šou Česko Slovensko má talent televízie JOJ. 

image

Tatiana Drexler v porote.

Televízia MARKÍZA
Šiesta séria Let‘s Dance, štartujúca v nedeľu 3. septembra 2017, sa priemerne usadila v okolí ôsmich ratingov a v priemere ju sledovalo 526-tisíc divákov starších ako 12 rokov. 

No a vlaňajšia, 7. séria Let’s Dance,  dosiahla v cieľovej skupine 12-54 všetkých 10 priamych prenosov priemerný rating 9,4 percenta a trhový podiel 28,9 percenta. Celkovo si v priemere celú Let´s Dance 2022 vychutnávalo 605-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

image

Let´s Dance.

Víťazi jednotlivých ročníkov:

Prvá sezóna (2006):  herečka Zuzana Fialová a tanečník Peter Modrovský.

Druhá sezóna (2008): herečka Michaela Čobejová a tanečník Tomáš Surovec.

Tretia sezóna (2009): herec a humorista Juraj Mokrý a tanečnica Katarína Štumpfová.

Štvrtá sezóna (2010): herečka a speváčka Nela Pocisková a tanečník Peter Modrovský

Piata sezóna (2011): moderátorka Janka Hospodárová a tanečník Matej Chren.

Šiesta sezóna (2017): herec Vladimír Kobielsky a tanečnica Dominika Chrapeková.

Siedma sezóna (2022): herec Ján Koleník a tanečníčka Vanda Poláková

Ôsma sezóna (2023): herečka Jana Kovalčíková a tanečník Vilém Šír

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 18:31