Inšpiroval sa Twitter konkurentom Youtube?
StoryEditor

Musk napodobnil Youtube. Twitter ponúkne tvorcom obsahu podiel z reklamných príjmov

14.07.2023, 09:29
Autor:
ČTKČTK

Nepôjde však o plošné vyplácanie všetkým. Malo by to platiť len pre vybraných autorov profilov a sociálna sieť ich bude vyplácať z príjmov, ktoré získava vďaka zobrazovaniu reklamy pri ich príspevkoch.

Americká spoločnosť Twitter ponúkne niektorým tvorcom obsahu na svojej rovnomennej sociálnej sieti podiel z príjmov, ktoré firma získava vďaka zobrazovaniu reklamy pri ich príspevkoch. S odvolaním sa na oznámenie firmy o tom vo štvrtok informovala agentúra Reuters.

Tvorcovia obsahu získajú podiel z príjmov z reklám zobrazených v ich odpovediach, uviedol Twitter. Aby mali tvorcovia nárok na odmenu, mali by byť overenými užívateľmi s aspoň piatimi miliónmi zobrazení svojich príspevkov v každom z posledných troch mesiacov a mali by mať platobný účet Stripe.

Twitter sa snaží pritiahnuť na svoju sociálnu sieť viac tvorcov obsahu. Začiatkom tohto roka spoločnosť umožnila užívateľom ponúkať na platforme platené predplatné svojho obsahu.

Miliardár Elon Musk, ktorý kúpil firmu Twitter vlani v októbri, už skôr uviedol, že spoločnosť v prvom roku odovzdá tvorcom celý príjem z predplatného bez poplatkov za platobné brány.

Twitter začiatkom júla dočasne zaviedol limit na počet zobrazených príspevkov na svojej sociálnej sieti. Overenie používatelia si ich môžu zobraziť 6000 denne, neoverenie 600 a používatelia s novozaloženým neovereným účtom potom 300 denne. Okrem toho firma znemožnila čítanie tweetov neregistrovaným užívateľom.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. máj 2024 08:48