Vyhrotená diskusia moderátora Petra Bielika a Igora Matoviča.
StoryEditor

Matovič nazval moderátora TA3 a Pravdy chrapúňom, on mu pripomenul kúpenú diplomovku

11.08.2023, 21:03
Autor:
redred

"Ste chrapúň. Ste chrapúň, pán redaktor. Vy ste taká hanba vášho otca. Taká obrovská hanba. Všetci to o vás vedia v brandži. Vy sa necháte kúpiť," nakladal Matovič moderátorovi Petrovi Bielikovi.

Predseda strany OĽaNO a Priatelia má za sebou doteraz najvyhrotenejšiu politickú diskusiu s vulgárnym pozadím. No nezažil ju dnes so žiadnym politickým súperom, ale s moderátorom Petrom Bielikom. Matovič ho počas trojminútovej najvyhrotenejšej časti relácie Ide o pravdu s Petrom Bielikom tutiloval hanlivými výrazmi. A to rozhodne nie je v poriadku.

Redaktor a moderator ta3 pripravuje túto reláciu pre denník Pravda. Diskusia sa uskutočnila v nových priestoroch denníka v budove nového futbalového štadiónu na Tehelnom poli, kde Pravda a už aj ta3 sídlia.

Počas troch najvyhrotenejších minút diskusie sa stihli nie len pohádať, ale predseda OĽaNO a Priatelia stihol moderatora poriadne aj dourážať. Štyrikrát ho stihol počastovať označením chrapúň, niekoľkokrát povedal, že je hanba svojho otca a do očí mu vykričal aj to, že je skorumpovaný a dá sa kúpiť.

Takmer monológ

Všetko sa to vyhrotilo pri otázke, či je zákonné niekoho držať dva dni vo väzbe a potom ho pustiť von, že je nevinný. Politik aj moderator sa začali doťahovať kto sa ako vyzná v trestnom poriadku a vyeskalovalo to v okamihu, keď moderator vytkol Matovičovi jeho štúdium na vysokej škole a to, že si kúpil vypracovanie diplomovej práce.    

“Prepáčte, nechcem vás dehonestovať, nevyznáte sa vôbec do toho ako prebieha tresný poriadok, alebo ako konajú orgány činné v trestnom konani,” odštartoval ostrú diskusiu Igor Matovič.

image

Igor Matovič v vyhrotenej diskusii.

“Chcel by som vidieť potom vašu kvalifikáciu,” oponoval mu Bielik a pokračoval: “Všetci vieme ako ste vyštudovali pán Matovič. Prosím neoháňajte sa tu vzdelaním a svojou kvalifikáciou.”

A to dostalo Matoviča do vývrtky: “No prepáčte, ste úbohý pán redaktor. Ste dosť úbohý.” A pokračoval vo svojom takmer monológu.  “Ste chrapúň. Ste chrapúň, pán redaktor….Vy ste taká hanba vášho otca. Taká obrovská hanba. Všetci to o vás vedia v brandži. Vy sa necháte kúpiť. Robíte špinavú robotu voči politikom. Že vám povedia, toto máš spraviť a necháte sa kúpiť. A vy poviete, že ja som si kúpil diplomovú prácu? Ste chrapúň, pán redaktor,” spustil spŕšku Matovič.

Párkrát sa ho snažil moderator prerušiť, alebo vždy sa mu podarilo povedať len pár slov, lebo predseda OĽaNO a Priatelia bol doslova nezastaviteľný.

 “A vy sa môžete hanbiť. Ste hanba vášho otca,” zopakoval Matovič.

“Zdržte sa toho, aby ste komentovai ešte aj môjho otca,” prerušil ho Bielik.

“Budem to komentovať. Bez problémov, keď vy budete komentovať moje vzdelanie. Ste strašný chrapúň,” nakladal moderátorovi ďalej politik.

Bielik sa snažil situáciu upokojiť tým, že chcel prejsť na ďalšiu otázku v diskusii, ale Matovič pokračoval: “Všetci vedia, že za pár korún sa necháte kúpiť a robíte špinavú prácu proti nepohodlným politikom.”

“Toto sa nahráva, pokojne pokračujte,” prerušil ho moderator.

“Práve preto to hovorím, lebo sa to nahráva. Aby konečne celé Slovensko vedelo kto je Pavol Bielik,” išiel svoje Matoviť.

“Volám sa Peter,” dodal Bielik.

“Peter, okay. Skorumpovaný novinár, ktorý sa za pár korún, či eur nechá kúpiť na špinavú prácu,” zopakoval expremiér.

“Toto je za to, že som vám povedal, že ste si kúpili diplomovú prácu,” bránil sa Bielik.

“Nie, nebolo to za to. Celému Slovensku hovorím pravdu, aby všetci vedeli…..” a vtedy ho moderátor znovu prerušil.

“Vy stale hovoríte pravdu, akurát pri tom vyzeráte ako taký vojak Švejk,” už sa nekontroloval ani moderátor.

image

moderátor Peter Bielik.

No Matovič sa nedal: “Ste hanba slovenskej novinárov a novinárčiny, sa skrývate za novinára, vy všetko viete, všetku múdrosť sveta ste zjedli a ani neviete, že keď nie sú dôvody na väzbu, tak páchateľ musí byť pustený na slobodu.  Vy ste sa teraz tak krásne zhovädili pred novinárskou obcou. Aj pred každým policajtom či študentom práva ste si teraz urobili hanbu, že neovládate základy trestného poriadku.”

Situácia sa však vôbec neupokojovala a obaja si už skákali do slov čoraz viac a začalo sa to točiť len okolo jedinej témy a to, kto ako ovláda právo a kto ako sa vyzná do trestného poriadku.

Je to v poriadku?

Ak hovorili politici pred pár mesiacmi, že nás čaká vyostrená predovolebná kampaň, ani vo sne nám nenapadlo, že si to odskáču novinári a moderatori politických debát a že sa bude niesť volebná kampaň na takejto vurgálnej nôte. A to nám do volieb zostáva ešte viac ako mesiac a pol.

Ak by mala kampaň teda ešte gradovať, tak to netušíme, kam sa to môže dostať tesne pred voľbami. No častovať vulgárnymi výrazmi novinárov je naozaj tenká čiara. Môže to vzbudiť u voličov silné negatívne vášne a Slovensko už má za sebou niekoľko tragických skúseností, ktoré zapríčinilo práve eskalovanie negatívnych vášní.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. máj 2024 03:32