StoryEditor

Výroba a spotreba video obsahu je drahá a rýchla. Opäť sa nevyhneme zdražovaniu televíznej reklamy

22.08.2023, 11:00

Stratégie zisťovali u slovenských televíznych vysielateľov ako dopadla z obchodného hľadiska ich jarná televízna sezóna a aké očakávania majú od jesennej? Zo série rozhovorov dnes prinášame odpovede obchodného riaditeľa JOJ Group Martina Heržu.

Koncom roku 2022 ste ohlásili veľké navýšenie cien za televíznu reklamu. Ako sa tento krok prejavil na záujme zadávateľov?

Rastom rozpočtov. Vidíme už výsledky za tri kvartály, ktoré oproti minulému roku rastú cez 10 percent. Zadávatelia týmto krokom potvrdzujú, že video je spôsob, ktorý im prináša najvyšší zásah a žiadané mediálne parametre. Na nákup zhodného počtu GRPs, potrebných na zásah, bolo nutné zaplatiť rádovo o 15 percent viac oproti minulému roku a bolo to akceptované.

Je pravda, že niektoré značky práve kvôli vysokým cenám vypustili televíziu zo svojho marketingového budgetu?

Každý rok niektorí klienti znížia rozpočet, resp. vypustia komunikáciu. Pohnútok je viac, nie je to vždy len o cene. Na druhú stranu je tu práve väčšina klientov, ktorí rozpočet dvíhajú, resp. prichádza new bizz. Je to živý organizmus. Ak niekto opustí reklamný TV priestor, a špeciálne kvôli cene, veľmi ťažko sa doň opäť vracia. Ten priestor sa okamžite obsadí a klient stratí výhodu ko...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 15:08