Na druhý diel sci-fi filmu Duna si musíme počkať.
StoryEditor

Je to oficiálne! Premiéra ďalšieho dielu sci-fi Duna sa kvôli štrajku v Hollywoode odkladá

26.08.2023, 11:23
Autor:
ČTKČTK

Neskoršie uvedenie už oznámili napríklad aj producenti filmu Rivalové režiséra Luky Guadagnina, ale aj Štúdio Sony už odložilo premiéru animovanej snímky Spider-Man: Naprieč paralelnými svetmi.

Pokračujúci štrajk hollywoodskych scenáristov a hercov odsunul napäto očakávanú premiéru pokračovania filmovej sci-fi Duna. Snímka sa mala v kinách objaviť začiatkom novembra, no namiesto toho si diváci počkajú až do marca budúceho roka, oznámilo štúdio Warner Bros. Nový dátum uvedenia okrem iného znamená, že snímka sa nebude môcť na budúci rok uchádzať o žiadnu z filmových cien vrátane Oscarov, napísal server BBC.

Štúdio sa rozhodlo premiéru posunúť preto, že herci by kvôli štrajku nemohli film propagovať, čo by sa mohlo odraziť na tržbách. Prvá časť filmovej adaptácie románu Franka Herberta, v ktorej hlavné úlohy stvárnili Timothée Chalamet a Zendaya, bola v roku 2021 veľmi úspešná a zarobila v kinách vyše 400 miliónov dolárov (viac ako 370 miliónov eur). Očakáva sa, že rovnako druhý diel režírovaný opäť Denisom Villeneuvom bude hitom.

image

Štrajk v Hollywoode spôsobil meškanie nasadenie filmu Duna 2 do kín.

Posuny v dátach premiér sú zatiaľ najhmatateľnejším dôsledkom štrajku v Hollywoode. Začiatkom mája ju začali scenáristi a v polovici júla sa k nej pridali herci.

Neskoršie uvedenie už oznámili napríklad producenti filmu Rivalové režiséra Luky Guadagnina, ktorý mal mať premiéru na filmovom festivale v Benátkach, do kín ale nakoniec vstúpi až na budúci rok v apríli. Štúdio Sony odložilo premiéru animovanej snímky Spider-Man: Naprieč paralelnými svetmi.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. október 2024 22:12