StoryEditor

Dramaturgička nového seriálu Prokurátorka: Mauréry a Vaculík boli našou jasnou voľbou

26.08.2023, 15:05
Autor:
michmich

Nový 16-dielny kriminálny seriál TV Joj inšpirovaný skutočnými prípadmi vznikol podľa námetu prokurátora Jána Šantu a prináša neobvyklý pohľad na prácu prokurátora mimo súdnej siene.

V hlavných úlohách sa predstavia Zuzana Mauréry ako prokurátorka Sára Wolfová a Lukáš Vaculík ako major Viktor Bartoš, s ktorým má komplikovaný osobný vzťah. V ďalších rolách diváci uvidia Maroša Kramára, Martu Potančokovú, Dominiku Morávkovú a ďalších. Jojka bude uvádzať vždy dve časti za sebou. TV Joj ho začne vysielať každú stredu od 6. septembra.

Dcéra prvého porevolučného generálneho prokurátora Katarína Gažová Bachová nosila námet v hlave už roky. Až teraz dozrel čas, aby náročnú prácu ochrancu zákona ukázala v podobe seriálu Prokurátorka. My vám s Katarínou Gažovou Bachovou prinášame rozhovor, v ktorom sa dozviete veľa z pozadia príprav seriálu. 

image

Seriál Prokuríátorka štartuje na TV Joj 6. septembra.

Ste súčasne dramaturgičkou ako aj spoluautorkou námetu seriálu Prokurátorka. Ako vznikol nápad, keďže ako ste už prezradili, váš otec bol prokurátor... 

Môj otec JUDr. Vojtech Bacho bol výrazná právnická osobnosť, prvý porevolučný generálny prokurátor v samostatnej ére Slovenska. Jeho prístup k spravodlivosti ma výrazne ovplyvnil a rovnako aj moju televíznu tvorbu. Inšpiroval ma k mnohým televíznym projektom, napríklad k Súdnej sieni, ktorá bola úspešne na obrazovkách TV JOJ celých 15 rokov. Námet na seriál Prokurátorka som v hlave nosila d...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
12. máj 2024 18:48