Nad finálovu diskusiou Markízy visí stále veľa otáznikov.
StoryEditor

Predvolebná debata Markízy: Šimečka zmenil názor. Televízia až do poslednej chvíle netuší, kto príde diskutovať

25.09.2023, 12:35
Autor:
lezlez

Problémy sa Markíze nepodarilo vyriešiť ani dnes. Definitívne sa zoznam hostí dozvieme až večer. 

Pôvodne mal televízny líder odvysielať dve veľké debaty. V pondelok s predsedami preferenčne slabších strán a v utorok so štvoricou najsilnejších. 

Keďže Róbert Fico dlhodobo odmieta diskutovať v Markíze, názor zmenili aj ďalší politici. Peter Pellegrini a Michal Šimečka odkázali do Markízy, že odmietajú debatu, v ktorej budú diskutovať iba s Igorom Matovičom. Ten následne obvinil predsedu Progresívneho Slovenska, že sa spája s mafiou. 

Markíza pristúpila po týchto rošádach k zmene a rozhodla sa, že utorkovú debatu zruší a všetkých predsedov strán pozve do superdebaty o deň skôr. 

Otázniky nemáme zodpovedané ani dnes

Ani napoludnie však nie je jasné, kto bude večer o 20:45 sedieť v štúdiu. Moderovať bude Michal Kovačič a pozvánka išla lídrom deviatich politických strán s referenciami nad 5 percent. 

Pellegrini a Šimečka sa už v piatok podvečer nechali počuť, že na pondelok majú úplne iný program a do Markízy pravdepodobne neprídu. Momentálne to vyzerá tak, že Šimečka svoj program zmenil a diváci ho na najsledovanejšej televízii uvidia. Otáznik stále visí nad účasťou zástupcov Smeru a Hlasu. 

„Istá je aktuálne účasť siedmich lídrov politických strán. A na to, či napokon prídu aj Peter Pellegrini a Robert Fico, budeme čakať do poslednej chvíle,“ konštatuje Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Potvrdenými hosťami dnešnej debaty sú tak v tejto chvíli Boris Kollár (Sme rodina), Milan Majerský (KDH), Andrej Danko (SNS), Richard Sulík (SaS), Milan Uhrík (Republika), Igor Matovič (OĽaNO a priatelia) a Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).

image

Volebnú debatu bude moderovať Michal Kovačič.

Ako bude prebiehať debata 

Zástupca každej strany  bude mať rovnaký čas diskutovať na najdôležitejšie témy, ako aj predstaviť svoj volebný program. 

Na záver dostane minútu, v ktorej ho nebude moderátor prerušovať. 

Špeciálnymi hosťami budú bývalí najvyšší ústavní činitelia - exprezidenti Rudolf Schuster, Ivan Gašparovič a expremiérka Iveta Radičová. 

 

 

01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 03 - Modified: 2023-07-18 11:17:41 - Feat.: - Title: Je to oficiálne. Novým generálnym riaditeľom Markízy bude Peter Gažík 04 - Modified: 2023-06-09 11:43:39 - Feat.: - Title: Hviezdy Ivety Ferencová a Germani aktuálne točia vlastné seriály v Chorvátsku 05 - Modified: 2023-05-25 12:50:15 - Feat.: - Title: České televízie dostanú už čoskoro na Slovensku stopku. Vo vzduchu visia aj žaloby
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
29. apríl 2024 05:06