StoryEditor

Víkendové diskusie o vymenovaní vlády i nominácii Rudolfa Huliaka do envirorezortu

21.10.2023, 08:55
Autor:
michmich

Počas týždna najväčšie vášne spôsobila nominácia na obsadenie stoličky ministra životného prostredia. Bude to nosnou témou aj víkendových politických diskusných relácií.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Jediná sobotná politická diskusia naživo odštartuje v sobotu 21. októbra od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko a vo vysielaní RTVS :24. 

Hostia moderátorky Marty Jančkárovej budú zvolený kandidát na poslanca NR SR Rudolf Huliak za SNS a člen predsedníctva hnutia, poslanec Európskeho parlamentu Michal Wiezik zo strany Progresívne Slovensko.

Dramaturgia si pre nich do diskusie pripravila aktuálne témy povolebného politického vývoja ako vytvorenie koalície, zostavovanie a vymenovanie vlády, výzvy pri riadení štátu, prerozdelenie miest v NR SR.

image

V politike.

V politike

Smer-SD, Hlas-SD a SNS predstavili nominantov na ministrov do budúcej vlády. Tá je na spadnutie, no narazila na prezidentku Zuzanu Čaputovú. Nepáči sa jej nominácia Rudolfa Huliaka na ministra envirorezortu. Čo bude ďalej?

Aj na tieto otázky budú hľadať odpovede v nedeľu 22. októbra v relácii V politike Jana Bittó Cigániková zo strany SaS, Marián Čaučík za KDH a Michal Šipoš z hnutia Oľano a priatelia. 

Novozvolení poslanci do parlamentu budú diskutovať aj spolu s moderátorom Rastislavom Ilievom v tradičnom nedeľnom čase o 11:00 hodine na ta3.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Druhú nedeľnú politickú dikusie naživo odvysiela RTVS v nedeľu 22. októbra od 11:55 hodiny na Jednotka a vo vysielaní RTVS :24.

Moderátor Marek Makara bude hostiť predsedu strany, zvoleného kandidáta na poslanca NR SR Petra Pellegriniho zo strany Hlas-SD a predsedu hnutia a zvoleného kandidáta na poslanca NR SR Milana Majerského z KDH.

Témy ich diskusie budú kreovanie novej vlády; chod NR SR v novom volebnom období; priority pri spravovaní štátu.

image

Na telo.

Na telo

Nová koalícia narazila na prvý problém. Prezidentka Zuzana Čaputová odmieta vymenovať kandidáta za SNS Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia. Andrej Danko ale nomináciu meniť nechce.

Smer s Hlasom a SNS medzi základné ciele svojej vlády zaradili reformu trestného systému, policajný prezident Štefan Hamran už avizoval, že z polície odchádza. Otázny je aj osud špeciálnej prokuratúry.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 22. októbra v relácii Na telo rozprávať s Tomášom Tarabom za SNS a Máriou Kolíkovou z SaS.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. máj 2024 11:21