Víkendové politické diskusie a ich tohtotýždňoví hostia.
StoryEditor

Víkendové diskusie: Zmenia volebný systém a vypustia rodičovský dôchodok z ústavy?

17.11.2023, 23:36
Autor:
michmich

V jednej zo štyroch politických relácií sa odohrá aj veľká debata o Nežnej revolúcii.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Jedinú sobotnú politickú reláciu prinesie RTVS v sobotu 18. novembra od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko, ale pozrieť si ju budete môcť aj vo vysielaní RTVS :24.

Hosťami diskusie budú podpredseda strany Smer-SSD a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár a podpredseda hnutia Prograsívne Slovensko a poslanec NR SR Tomáš Valášek.

Moderátorka Anna Vargová s nimi rozoberie témy ako zahraničná politika v programovom vyhlásení vlády, aké sú vzťahy vo V4, či sa nezmenili názory novej vlády ohľadom pomoci Ukrajine a aký majú diskutujúci názor na situáciu na Blízkom východe.

image

V politike.

V politike

Prvou z trojlístka nedeľných politických diskusií bude relácia V politike. Odštartuje už v nedeľu 19. novembra o 11:00 hodine na ta3. Tentoraz pôjde o veľkú debatu o Nežnej revolúcii.

Chýbajú nám komunisti a eštebáci? Bolo nám za socializmu naozaj lepšie? Je znovu ohrozená demokracia? Majú byť mladí opäť na pozore?

Aj na tieto otázky bude hľadať odpovede moderátor Richard Dírer so svojimi hosťami. A budú to poslanec NR SR za KDH a aj samotný aktér Nežnej revolúcie František Mikloško, ekonóm MESA 10 Ján Marušinec, predseda občianskeho združenia Mladí Marek Mach Michal Bohuš, učiteľ dejepisu.

image

V politike.

O 5 minút 12

Ďalšiu nedeľnú diskusiu prinesie naživo RTVS v nedeľu 19. novembra od 11:55 hodiny na Jednotke, ale aj vo vysielaní RTVS :24. 

Hostia moderátora Mareka Makaru budú predseda poslaneckého klubu v NR SR za stranu smer-SSD a predseda Výboru NR SR pre sociálne veci Ján Richter a poslanec NR SR za KDH a podpredseda Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti Jozef Hajko.

Témy ich diskusie budú - rokovanie NR SR o prioritách vlády na najbližšie 4 roky, výzvy v sociálno-ekonomickej oblasti, ale aj možnosti zmeny volebného systému a dotknú sa aj aktuálnej politickej situácie.

image

Na telo.

Na telo

Hlas-SD avizuje možné vypustenie rodičovského dôchodku z ústavy, čím by chcel vyriešiť spor s mimovládnymi organizáciami o dve percentá z daní. Na schválenie však potrebuje aj hlasy opozície.

Opozícia kritizuje ministra vnútra za sériu zmien v polícii. Zákonnosť rozhodnutí Matúša Šutaja Eštoka tento týždeň spochybnil už druhý sudca.

Stále nejasné ostávajú plány vlády so Špeciálnou prokuratúrou a Danielom Lipšicom na jej čele.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 19. novembra 2023 v relácii Na telo rozprávať s ministrom práce a podpredsedom strany Hlas-SD Erikom Tomášom a členkou klubu Slovensko Veronikou Remišovou.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 23:58