Peter Pellegrini hasil vyjadrenie svojej hovorkyne.
StoryEditor

Pellegrini musí hasiť vyjadrenie svojej hovorkyne: Občas jej v súkromí "uletí" jazyk

29.11.2023, 11:22
Autor:
michmich

Nevhodná reakcia hovorkyne sa dostala do článku denníka SME, ktorý sa jej pýtal na služobný byt predsedu parlamentu.

Denník Sme pripravoval článok o pridelenom služobnom byte pre Pellegriniho, pričom neďaleko parlamentu politik vlastní v Bratislave luxusný byt. Na služobný byt v poslaneckej ubytovni má nárok každý poslanec, ktorý má trvalý pobyt mimo Bratislavy. A túto podmienku prvý muž slovenskej Národnej rady formálne spĺňa tiež, keďže má trvalé bydlisko v Bankej Bystrici. Otázka ale znie či je využívanie takéhoto služobného bytu správne z etického hľadiska. 

Na tento článok reagoval Pellegrini aj videom na Facebooku. „Ešte z minulého volebného obdobia mi zostala v ubytovni Národnej rady malá izbička, ktorá má asi tak tri krát tri metre s jednou posteľou, mini stolíkom a jednou skriňou a to je asi tak všetko,“ argumentuje Pellegrini vo videu, kde v rukách drží spomínané noviny s daným článkom.

Počas prípravy článku sa na služobný byt pridelený predsedovi parlamentu pýtala reportérka denníka Sme jeho hovorkyne Patrície Medveď Macíkovej, ktorá okrem toho, že zodpovedá za komunikáciu Národnej rady SR a je aj hovorkyňou Hlasu-SD. Patrícia Medveď Macíková asi v domnení, že ide len o neformálnu komunikáciu, odpovedala reportérke viac ako žoviálne. „Čo vás do toho, na aký účel mu to je? Keby tam aj teraz mal štyri šteniatka zavreté, tak všetkých je nás do toho prd.“

Jej reakciu však novinárka uverejnila. Vzniknutú situáciu musel hasiť samotný Pellegrini a preto okrem reakčného videa na nový článok o jeho služobnom byte, na sociálnu sieť uverejnil aj ďalší status, kde sa snaží svojej pravej ruky zastať. 

"Moja hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková je temperamentná žena a občas jej v súkromí "uletí" jazyk. Nebudem teraz komentovať etiku tohto zverejnenia, pretože hovorca sa na ňu spoliehať nemôže a vždy musí reagovať tak, aby akékoľvek jeho vyjadrenie znieslo prísne kritériá profesionality," napísal Pellegrini a dodal:

"Chápem Patríciinu frustráciu, ktorá musí riešiť v tomto prípade naozaj od podlahy vymyslenú kauzu s prideľovaním ubytovania poslancom Národnej rady. Ale faktom je, že takto sa jednoducho nekomunikuje a ak ja osobne volám po väčšej politickej kultúre, môjho tímu sa to týka ako prvého. Preto sa ospravedlňujem za nevhodnú reakciu mojej hovorkyne a určite v takomto duchu s médiami pokračovať nebudeme. Slušnosť je jednou zo základných prvkov mojej politiky a budem robiť všetko pre to, aby to tak ostalo aj u mojich kolegov."

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. máj 2024 17:36