Víkendové politické diskusie a ich tohto týždňoví hostia.
StoryEditor

Víkendové diskusie: Trestný zákon ide na Ústavný súd a nečakaný kandidát na šéfa SIS

16.02.2024, 18:26
Autor:
michmich

V slovenskom politike to vrie. Medzi koalíciou a opozíciou je poriadne poltické dusno. Prezidentka SR má v názoroch tiež jasno. Ako vykorčuluje Slovensko z napätej situácie budú tento víkend diskutovať 7 politici.

Sobotné dialógy

V sobotu 17. februára od 12:10 hodiny uvedie RTVS na Rádiu Slovensko, ale aj vo vysielaní RTVS :24 prvú víkendovú politickú diskusiu Sobotné dialógy. Hostia relácie budú minister vnútra a generálny manažér strany Hlas - SD Matúš Šutaj Eštok a poslankyňa NR SR a predsedníčka poslaneckého klubu za KDH Martina Holečková.

image

Sobotné dialógy.

Moderátorka Anna Vargová s nimi rozoberie témy ako pokračovanie "politickej telenovely" s bázvom Trestný zákon, šokujúci nový kandidát na riaditeľa SIS Pavol Gašpar, no rozoberú spolu aj reformu NAKA, novela zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a pakt migračnej solidarity.

image

V politike.

V politike

Prvá nedeľná politická diskusia - relácia V politike odštartuje v štandardnom čase v nedeľu 18. februára v nedeľu o 11:00 hodine na ta3. Hosťami moderátora Richarda Dírera budú predseda SNS a podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko a predseda KDH Milan Majerský.

Rozprávať sa budú o novela Trestného zákona a rozhodnutie prezidentky preskúmať jej možnú protiústavnosť na Ústavnom súde, no rozoberú aj aktuálnu situáciu v NR SR a aká bude ďalšia spolupráca opozície.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS svoju druhú víkendovú diskusiu O 5 minút 12 odvysiela RTVS naživo v nedeľu 18. februára od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24. Moderátor relácie Marek Makara privíta v štúdiu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda strany Hlas - SD Erika Tomáša a poslanca NR SR a podpredsedu hnutia PS Michala Trubana.

Témy ich diskusie budú aktuálna politická situácia a vývoj po prijatí zmien v trestnej legislatíve, či nové nastavenie 13. dôchodkov a napĺňanie ďalších priorít a výziev v rezorte práce, sociálnych vecí a rodiny.

image

Zuzana Čaputová v Na telo.

Na telo

Po šiestich dňoch premiér Fico podpísal novelu Trestného zákona. Prezidentka s ňou nesúhlasí a napadla ju na Ústavnom súde. Aby ten stihol rozhodnúť, zákon nevetovala. Koalícia ešte predtým pripustila, že premlčacie lehoty pri znásilneniach opraví, ak ich Zuzana Čaputová vráti do parlamentu.

Vláda navrhla nového šéfa SIS – má ním byť advokát Pavol Gašpar, syn poslanca Smeru Tibora Gašpara. Opozícia nomináciu kritizuje a vyzýva hlavu štátu na jeho nevymenovanie. Tá zatiaľ hovorí, že sa pri rozhodnutí nebude ponáhľať.

Nielen o týchto témach sa bude už túto nedeľu 18. februára moderátor Michal Kovačič rozprávať v relácii Na telo s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 01:14