Prezidentská debata pred 2. kolom sa stala top programom roka.
StoryEditor

Markíza pokorila ďalší rekord. Prezidentská debata vystrelila na program roka

03.04.2024, 12:12
Autor:
michmich

Duel medzi Ivanom Korčokom a Petrom Pellegrinim si zaplo takmer milión divákov. 

Televízia Markíza včera odvysielala finálový duel prezidentských kandidátov pod názvom Prezident 2024: Predvolebná diskusia.

Korčok a Pellegrini mali jednu z posledných šancí ako osloviť voliča. Markíze sa podaril unikátny kúsok. Takú vysokú sledovanosť ešte nemal v roku 2024 žiadny iný program slovenských televízií. 

V oboch hlavných cieľových skupinách sa stala debata vedená moderátorom Michalom Kovačičom  suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V univerzálnej cieľovej skupine 12+ dokonca išlo o zatiaľ najsledovanejší program od začiatku tohto roka, keď prekonal aj debatu pred prvým kolom prezidentských volieb.

V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 dosiahol večerný priamy prenos z vizuálne pôsobivých priestorov Zrkadlovej siene Primaciálneho paláca v Bratislave druhý najvyšší tohtoročný rating v rámci celého trhu 11,6 percenta a taktiež aj vysoko nadpriemerný trhový podiel 34,1 percenta.

Konkurenčný seriál Nemocnica na TV Joj proti debate uhral síce svoje aktuálne čísla, ale tie sú už niekoľko týždňov o dosť nižšie, na aké bol seriál predtým zvyknutý. Nemocnica zaknihovala podiel na trhu iba 13,8 percenta v rovnakej cieľovej skupine. Český kriminálny seriál Podozrenie oslovil na Jednotke RTVS len 4,9 percenta a 6,9percenta divákov pri obrazovkách.

Prezidentskú debatu si nenechalo ujsť celkovo až 711-tisíc divákov starších ako 12 rokov.  Aspoň na tri minúty si reláciu zaplo dokonca až 950-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Nemocnicu sledovalo 310 tisíc divákov a prvý diel krimiseriálu Podozrenie 155 tisíc divákov nad 12 rokov. 

Dnes večer zabojuje o diváka aj verejnoprávna RTVS. Posledný finálový duel pred moratórium sa začína o 20:10 hodine na Jednotke a bude ho tiež vysielať Rádio Slovensko. Debatu medzi Ivanom Korčokom a Petrom Pellegrinim budú moderovať  Marta Jančkárová a Marek Makara.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. apríl 2024 14:45