StoryEditor

Víkendové diskusie: Zákon o neziskovkách, zmena RTVS na STVR i duel Lipšic a Šramko

26.04.2024, 18:08
Autor:
michmich

Markíza po dvoch týždňoch mlčania, kedy dopredu nechcela prezradiť hostí víkendového Na telo, tento týždeň už obsah relácie netají. Prinesie aj exkluzívny prieskum preferencií politických strán.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Jedinú sobotnú politickú diskusiu prinesie RTVS naživo v sobotu 27. apríla od 12:10 hodiny na Rádiu Slovensko, ale aj vo vysielaní RTVS :24.

Reláciu bude tentoraz moderovať Matej Baránek a do rozhlasového štúdia si pozval predsedu výboru NRSR pre kultúru a médiá a nominanta SNS Romana Michelka a poslankyňu Progresívneho Slovenska Zuzanu Števulovú.

Témy ich diskusie budú zákon o neziskových organizáciách, zánik RTVS a vznik STVR, ale rozoberú aj stav v justícii. A to konkrétne koaličnú kritiku súdov a situáciu v Súdnej rade - odvolávanie členov a nominácia SNS Štefana Harabina.

image

V politike.

V politike

Hosťami relácie V politike ta3 v nedeľu 28. apríla od 11.00 h budú minister práce, podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš a predseda poslaneckého klubu a strany SaS Branislav Gröhling.

Moderátor Richard Dírer s nimi rozoberie súčasné politické témy, opýta sa ich na aktuálnu legislatívnu smršť vlády, na možné zmrazenie eurofondov, politické kroky v kultúrnej politike, ale aj to, aké má vláda plány s dôchodkami a úsporami v dôchodkovom sporení. 

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS  prinesie v nedeľu 28. apríla od 11:55 hodiny na Jednotke a zároveň aj vo vysielaní RTVS :24 pravidelnú reláciu O 5 minút 12. Hostia moderátorky Marty Jančkárovej budú minister financií, podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický a podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet, podpredseda strany SaS Marián Viskupič.

Témy ich diskusie sú ekonomický vývoj a hospodárenie štátu, nastavenie konsolidačných opatrení, ale diskutovať budú aj na ďalšie aktuálne politické témy.

image

Na telo.

Na telo

Progresívne Slovensko opäť volá ľudí do ulíc. Protivládnym protestom chcú reagovať na možné ohrozenie peňazí z druhého piliera či rušenie RTVS. Vláda v stredu schválila novelu ministerky Martiny Šimkovičovej. Na ťahu sú teraz poslanci. Podľa Roberta Fica by mohli návrh schváliť do začiatku leta. Opozícia tvrdí, že vláda potichu zvažuje zvýšenie daní. Rezort financií sa k tomu nevyjadruje a hovorí, že zatiaľ nevylučuje nič.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 28. apríla 2024 v relácii Na telo rozprávať s predsedom hnutia Progresívne Slovensko Michalom Šimečkom. Napriek koaličnému bojkotu TV Markíza do duelu s ním pozvala predsedov Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS. Ak do relácie nikto z nich nepríde, uplatní inštitút prázdneho kresla.

Súdna rada odvolala svojho predsedu Jána Mazáka a je možné, že sa do nej, vďaka nominácii SNS, vráti neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin. Prokurátori Matúš Harkabus a Daniel Mikuláš sa vzdali funkcie, keďže Maroš Žilinka nevyhovel ich žiadosti o preloženie na Krajskú prokuratúru v Žiline. Prípad vraždy Jána Kuciaka, ktorý dozorovali, teraz skončí v rukách nového prokurátora. O aktuálnom dianí v spravodlivosti budú v druhej časti relácie diskutovať bývalý špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a člen Súdnej rady Peter Šamko.

Okrem toho prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum preferencií politických strán od agentúry FOCUS. Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 13:38