Okrem Žgravčáka odchádza z STVR aj riaditeľka Sekcie marketingu a komunikácie Slovenskej televízie a rozhlasu Zuzana Ťapáková.
StoryEditor

Ide to ako na bežiacom páse. Po Žgravčákovi odchádza z STVR aj Ťapáková

03.07.2024, 19:07
Autor:
redred

Z členov mamažmentu exriaditeľa RTVS Ľuboša Machaja za jeden deň končia v novom telerozhlase až dvaja ľudia.

K včerajšiemu dňu bola z funkcie odvolaná aj riaditeľka Sekcie marketingu a komunikácie Slovenskej televízie a rozhlasu Zuzana Ťapáková. Zástupca generálneho riaditeľa Slovenskej televízie a rozhlasu Igor Slanina poveril riadením Sekcie marketingu a komunikácie Andreu Pivarčiovú.

Uvedomujem si, že do Slovenskej televízie a rozhlasu prichádzam v zložitej situácii. Igora Slaninu považujem za mimoriadne kvalitného manažéra,  s ktorým som vo verejnoprávnom médiu už pracovala, preto som sa rozhodla jeho ponuku prijať. Verím, že aj vďaka proaktívnej mediálnej a marketingovej komunikácii sa nám podarí prispieť k budovaniu pozitívneho  vnímania Slovenskej televízie a rozhlasu  v očiach divákov a poslucháčov,“ uviedla Andrea Pivarčiová.

Pozíciu si striedajú

Andrea Pivarčiová sa do telerozhlasu vracia po necelých dvoch rokoch, no už pod novou značkou STVR. Počas vedenia telerozhlasu Jaroslavom Rezníkom pôsobila od júna 2020 do septembra 2022 na pozícii hovorkyne a riaditeľky Sekcie komunikácie RTVS. Z tejto pozícii odišla po nástupe Ľuboša Machaja do vedenie verejnoprávnej inštitúcie. 

image

Pivarciova Tapakova

Zuzana Ťapáková na jej miesto nastúpila za vedenia Ľuboša Machaja. Dlhoročná manažérka od 2010 do 2013, zastávala funkciu generálnej riaditeľky Markízy, predtým v rovnakej televízii pracovala na pozícii riaditeľky marketingu. Do jej nástupu do RTVS pôsobila na ministerstve zahraničia ako externá poradkyňa pre kultúrnu a mediálnu sekciu.

Skočil aj šéf športu

Tri dni po nástupe nového dočasného riaditeľa STVR Igora Slaninu skončil na pozícii šéfa športovej sekcie RTVS aj Ján Žgravčák. Dlhoročný "šporťák" a posledné dva roky aj moderátor relácie RTVS Hit roka je tak okrem Ťapákovej ďalším členom z pôvodného manažmentu RTVS s výpoveďou v ruke.  

Žgravčák nastúpil na riadiacu stoličku športu v RTVS v septembri 2022, keď vtedy nahradil Mateja Hajka. Na túto pozíciu ho nominoval rovnako vtedajší generálny riaditeľ telerozhlasu Ľuboš Machaj. Kam budú smerovať jeho kroky nateraz nie je známe. Od dnešného dňa je poverený riadením Sekcie športu Pavol Gašpar.

Novým dočasným riaditeľom STVR sa stal v pondelok 1. júla Igor Slanina. Bývalý šéf Media RTVS bude štatutárnym zástupcom STVR do 30. septembra. Igor Slanina v RTVS pracoval od septembra 2017 do augusta 2022 na pozícii riaditeľa Media RTVS, dcérskej spoločnosti RTVS. Tá bola exkluzívnym predajcom vysielacieho priestoru vyhradeného pre mediálnu komerčnú komunikáciu na televíznych a rozhlasových programových službách RTVS. Na rovnaké obdobie, do 30. septembra, bol šéfom rozhlasu poverený Roman Bomboš. V rozhlase zatiaľ žiadne turbulencie nenastali. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. september 2024 00:56