Paramount a SkyDance ohlásili veľké mediálne spojenie. 
StoryEditor

Skupina Paramount Global a firma Skydance Media ohlásili veľké mediálne spojenie

08.07.2024, 11:07
Autor:
ČTKČTK

Produkčná spoločnosť Skydance už v minulosti s Paramountom spolupracovala napríklad pri produkcii filmov Top Gun: Maverick či Star Trek: Do temnoty.

Americká mediálna skupina Paramount Global sa dohodla na spojení so spoločnosťou SkyDance Media. Spoločnosti to v nedeľu oznámili v tlačovej správe. Súčasťou skupiny Paramount Global je napríklad filmové a televízne štúdio Paramount Pictures, televízna sieť CBS či streamovacia služba Paramount+. Skydance Media je produkčnou spoločnosťou, ktorá pôsobí vo filmovom, televíznom či videohernom priemysle.

Paramount Pictures patrí medzi najstaršie hollywoodske filmové štúdiá. Firma Skydance v minulosti s Paramountom spolupracovala napríklad pri produkcii filmov Top Gun: Maverick či Star Trek: Do temnoty, napísala agentúra Reuters.

Kontrolu nad spoločnosťou Paramount v rámci dohody o fúzii získa filmový a televízny producent David Ellison, ktorý je zakladateľom firmy SkyDance. Predsedníčka správnej rady Paramountu Shari Redstoneová predá Ellisonovi za 2,4 miliardy dolárov (viac ako 2,2 miliardy eur) rodinnú firmu National Amusements, ktorá v Paramounte vlastní zhruba 77 percent hlasovacích práv, napísala agentúra Bloomberg.

Spoločnosť Paramount sa potýka s množstvom problémov v dôsledku zmien v mediálnom priemysle, napríklad kvôli presunu divákov k streamovacím službám. "Dúfame, že spojenie so SkyDance zabezpečí Paramountu pokračujúci úspech v rýchlo sa meniacom prostredí," uviedla 70-ročná Redstoneová. "Skydance ako dlhodobý produkčný partner Paramount dobre pozná a má jasnú strategickú víziu a zdroje k tomu, aby ho priviedol do novej fázy rastu," dodala.

Štyridsaťjedenročný Ellison bude predsedom správnej rady aj výkonným riaditeľom zlúčenej skupiny. "Toto je pre naše odvetvie rozhodujúce a transformačné obdobie," uviedol Ellison. "Som nesmierne vďačný Shari Redstoneovej a jej rodine, že nám poskytujú príležitosť viesť Paramount," dodal.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. september 2024 02:43