StoryEditor

Tlačené Lidové noviny končia, zostane iba ich online verzia

16.07.2024, 16:20
Autor:
ČTKČTK

"Lidovky" sú jedným z najznámejších českých denníkov, prvýkrát vyšli 16. decembra 1893 v Brne. V roku 1989 sa obnovené stali jedným zo symbolov Nežnej revolúcie.

Skupina Mafra ku koncu augusta prestane vydávať tlačené Lidové noviny. Spravodajský web Lidovky.cz zostane a jeho obsah sa rozšíri, najmä o názorové príspevky. Sobotňajšia príloha Lidových novin s názvom Orientácia bude od septembra súčasťou denníka Mladá fronta DNES. V tlačovej správe o tom dnes informoval vydavateľský dom, ktorý k zmenám týkajúcim sa Lidových novin pristúpil "vzhľadom na vývoj na trhu".

Predplatiteľom "Lidoviek" firma nanovo ponúkne bez zmeny ceny denník Mladá fronta DNES a tiež prístup k platenému on-line obsahu iDnes Premium za jednu korunu do konca tohto roka. U Lidoviek.cz sa potom Mafra rozhodla posilniť názorový obsah webu. "Čitatelia ‘internetového denníka lidovky.cz podľa interných prieskumov preferujú komentáre a glosy, ktoré majú v histórii Lidových novin významnú tradíciu," zdôvodnila svoj krok firma.

Lidové noviny sú jedným z najznámejších českých denníkov, prvýkrát vyšli 16. decembra 1893 v Brne. Asi najslávnejšiu éru zažili v čase československej prvej republiky, keď medzi jeho redaktorov patrili známi českí spisovatelia, vrátane Karla a Jozefa Čapkových či Eduarda Bassa, ktorý bol neskôr aj ich šéfredaktorom. V roku 1989 sa obnovené Lidové noviny stali jedným zo symbolov Nežnej revolúcie.

image

Lidové noviny boli jedným z najznámejších českých denníkov, prvýkrát vyšli 16. decembra 1893 v Brne.

Mediálnu skupinu pred časom prevzala zo zverenských fondov bývalého premiéra Andreja Babiša (ANO) skupina Kaprain podnikateľa Karola Pražáka. Spolu s Lidovými novinami a Mladou frontou Dnes skupina vydáva okrem iného aj denník Metro alebo týždenník Téma. Portfólio skupiny však zahŕňa širokú škálu titulov naprieč segmentmi, od denníkov cez celoštátne spravodajské týždenníky a spoločenské časopisy po programové tituly, časopisy životného štýlu pre ženy a ďalšie. Je okrem iného aj prevádzkovateľom webov iDNES.cz alebo vyhľadávača cestovných poriadkov iDOS.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. september 2024 14:33