StoryEditor

Režisér nového seriálu Príliš veľa lásky: Príprava bola náročná, mnohí herci ešte nikdy nezažili také vypäté scény

05.09.2024, 09:25
  • Peter Begányi hovorí o zákulisí psychologickej drámy, ktorá otvára vzťahové tabu. Príliš veľa lásky bude mať premiéru 7. septembra o 20:40 na JOJke.
  • V rozhovore sa tiež dozviete, prečo scenár museli dopodrobna konzultovať so skúsenou psychologičkou, ktorá pracovala aj so samotnými hercami.  
  • Ako vníma situáciu, ktorá sa aktuálne deje okolo STVR či zmien v Audiovizuálnom fonde?
  • V Slovenskej televízii to podľa Begányiho nikdy poriadne nefungovalo a problémom nie sú iba peniaze. 
  • Peter Begányi tiež tvrdí, že Kavej nie je film do kina a Mikiho nechce radšej ani vidieť. 

Peter Begányi, režisér seriálu Príliš veľa lásky, ktorý bude mať premiéru 7. septembra o 20:40 na JOJke.

V čom bol pre vás seriál Príliš veľa lásky výnimočný oproti iným projektom, ktoré máte za sebou?

Vyskúšali sme si úplne nový žáner, ktorý sme nikdy predtým nerobili. Máme za sebou komédie aj historickú kriminálku a teraz sme si povedali, že siahneme po tejto látke trošku psychologicky.

Bolo to náročnejšie z hľadiska prípravy alebo najväčšie nároky prišli až počas nakrúcania?

Hovorí sa, že ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. A to platilo aj pri tomto seriáli. Urobili sme si veľmi dobrú prípravu, a to je podľa mňa základ dobrej roboty. Dnes sa mnohé seriály točia veľmi rýchlo, chýba im príprava, a to je potom aj vidieť.

Ako dlho to celé trvalo?

Rok. Vyberali sme hercov, mali sme s nimi viaceré skúšky. K Milovi Královi sme hľadali vhodné partnerky, aby nám to celé fungovalo. Dúfam, že divák túto emóciu rýchlo odčíta.

image

Príliš veľa lásky

Ako ste pristupovali ku kastingu?

Milo bol základ a všetko sme k nemu postupne namotávali. Okrem jeho partneriek sme hľadali viaceré bočné postavy, napríklad deti. Ale aj samotný výber Mila bol celkom náročný. Chceli sme herca, ktorý je energický, alfa samec ale dá aj priestor ženám. V jeho veku máme na Slovensku viaceré silné mužské herecké postavy, ale obávali sme sa, že by mohli prevalcovať svoje herecké kolegyne a neposkytli by im dostatok priestoru. Nechceli sme seriál o ňom, ale skôr herecký skupinový seriál, kde hrajú viac všetky postavy.

Konzultovali ste scenár s psychológmi? Predsa len, táto téma je pomerne tabuizovaná.

Áno, už pred nakrúcaním sme sa veľa rozprávali s psychologičkou Máriou Tóthovou Šimčákovou. Hovorila aj s hercami a vysvetľovala im, čo je to polyamoria. Je to zvláštny pojem, ktorý si ľudia často mýlia s polygamiou. Herci s ňou veľa konzultovali, pretože nie všetci už zažili takéto vypäté scény, a chceli vedieť, ako to majú spracovať a ako reagovať. Príprava bola naozaj dosť náročná. Náš se...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-16 05:42:49 - Feat.: - Title: Športovú redakciu TV Joj posilní známa tvár 02 - Modified: 2024-09-11 08:24:22 - Feat.: - Title: Sledovanosť víkendu ovládli relácie o počasí. V sobotu vystrelil návrat Možné je všetko 03 - Modified: 2024-09-05 10:41:26 - Feat.: - Title: AI v Kriminálke Kraj: Ako technológie formujú nové seriály 04 - Modified: 2024-09-04 09:49:45 - Feat.: - Title: Televízna jeseň 2024: Ktoré programy vstupujú do boja o diváka a čo očakávajú zadávatelia? 05 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. september 2024 05:19