V dnešnej epizóde bude chudnúť mladý Marián, ktorý mal až 229 kilogramov.TV Markíza
StoryEditor

Marián z Extrémnych premien sám seba trestal prejedaním. Dohnal to až na 229 kíl

09.10.2024, 10:44

Diváci dnes uvidia v reality relácii o chudnutí silný príbeh mladého muža. Toho okrem extrémnej obezity bude trápiť aj psychická nevyrovnanosť a to, že svoje emócie nebude vedieť pustiť von.

Tohtoročná séria Extrémnych premien je plná silných príbehov a divákov baví. Aj minulotýždňová epizóda aktuálnej 5. série prekonala všetky doterajšie rekordy a v oboch hlavných cieľových skupinách sa stala suverénne najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

image

Extrémne premeny

V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 dosiahli minulotýždňové Extrémne premeny Slovensko spomedzi doterajších piatich častí doposiaľ najvyšší rating 7,6 percenta a rovnako aj trhový podiel 29,9 percenta. Konkurenčné programy výrazne zaostali, keď šou Česko Slovensko má talent zaznamenala na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel iba 15,8 percenta a detektívny film Vraždy v Provencena verejnoprávnej Jednotke uhral podiel na trhu len 8,3 percenta.

Na dojímavý a inšpiratívny príbeh 20 ročnej Dominiky Kubičkovej s ťažkým životným osudom, ktorej sa počas jedného roka pod vedením skúseného kondičného trénera Maroša Molnára a jeho manželky Zuzany podarilo schudnúť až 65 kilogramov, bolo zvedavých taktiež rekordných 381 tisíc divákov starších ako 12 rokov. V čase vysielania mali Extrémne premeny Slovensko dosah až na 659 tisíc divákov.

image

Marián bude na seba prísny.

TV Markíza
Boj s váhou aj s vlastnými démonmi v hlave

Dnes, v stredu 9. októbra, si budete môcť pozrieť príbeh 25 ročného Mariána. Mladého muža, torého okrem extrémnej váhy bude trápiť aj ďalší problém. "S obezitou bojuje už od mala. Rozvod rodičov ho veľmi zasiahol a spustil kolobeh psychických problémov, ktoré kompenzoval prejedaním sa. Nezdravý vzťah k jedlu ho dohnal na desivých 229 kilogramov. Morbídna obezita sa začala podpisovať aj na jeho zdraví, no Marián je bojovník. Nechce sa vzdať, rezignovať. Tak ako mnoho mladých ľudí, aj on má svoje sny a túžby. Sníva o tom, že sa raz postaví do zápasníckeho ringu a zmeria si sily v jiu jitsu. Momentálne kvôli obezite nespĺňa ani ten najvyšší váhový limit. Extrémne premeny sú jeho poslednou šancou zabojovať o svoje šťastie a poraziť svojich démonov," píše v anotácii TV Markíza. Podarí sa Mariánovi popasovať nie len s extrémnou obezitou, ale aj svojou komplikovanou povahou?

V tohtoročnej piatej sérii uvidíte dokopy premeny 13 účastníkov Extrémnych premien, ktorí dokopy vážili doteraz rekordných 2 187 kilogramov. Teda viac než neuveriteľné dve tony. Navyše vôbec prvý raz, v rámci doterajších štyroch sezón tejto šou, sa na obrazovkách objavia traja účastníci s váhou nad 200 kilogramov (jeden z nich je Marián, ktorého príbeh odvysiela Markíza dnes), ktorým ide doslova o záchranu vlastného života.  

image

Marán na začiatku svojej ročnej extrémnej premeny.

TV Markíza
Prvé kilá išli dole v Turecku 

V piatej sezóne účastníci prvý raz v histórii odleteli spoločne s Marošom Molnárom na intenzívny tréningový kemp do Turecka. Chudnutie je rozdelené do štyroch trojmesačných fáz a tvorcovia sledujú ľudí zvádzajúcich boj s obezitou po celý rok. Na štarte každej ďalšej fázy účastníkom stanoví váhový cieľ. Maroš Molnár osobne vedie každého z účastníkov. Navštevuje ich aj doma a zaistí, aby mali primeranú výživu a cvičili. 

Odvážnym dobrovoľníkom bude počas náročného roka okrem profesionálneho trénera Maroša Molnára radiť aj výživový poradca Maroš Krivosudský a psychologička Katarína Slováková. Operačné zákroky bude naďalej vykonávať renomovaný chirurg Martin Boháč. 

Celosvetovo úspešná reality šou o chudnutí obsadila v jesennej programovej štruktúre TV Markíza stredajšie večery, no predplatitelia streamovacej služby Voyo si môže jednotlivé príbehy pozrieť v exkluzívnom predstihu. 

image

Hlavná tvár relácie Extrémne premeny Maroš Molnár.

Peter Zakovic
Extrémne premeny Slovensko sú lokálnou adaptáciou úspešného amerického formátu Extreme Weight Loss, ktorý celosvetovo preslávil aj jeho hlavnú tvár, kondičného trénera Chrisa Powella. Slovenskú verziu má produkčne pod palcom spoločnosť NUNEZ NFE, ktorá pre TV Markíza vyrobila aj obľúbený komediálny kriminálny seriál Výnimočná Nikol.

01 - Modified: 2024-09-18 14:50:39 - Feat.: - Title: Televízna jeseň 2024: Ktoré programy vstupujú do boja o diváka a čo očakávajú zadávatelia? 02 - Modified: 2024-05-24 13:43:57 - Feat.: - Title: Na telo sa chystá na svoje posledné vydania pred letom: „Cez prestávku budeme zvažovať najvhodnejší formát" 03 - Modified: 2024-05-08 09:38:52 - Feat.: - Title: Futbalový ošiaľ sa blíži. Markíza predstavuje chytľavý spot UEFA EURO 2024 04 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 05 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. október 2024 14:19