StoryEditor

Už v nedeľu sa vráti na obrazovky Na telo. Karolína Lacová privíta hostí v novom štúdiu

15.10.2024, 10:32
Autor:
lezlez

Formát zostáva rovnaký. Hosťami Na telo budú politici, ktorí budú diskutovať o aktuálnych udalostiach uplynulého týždňa. 

Politická diskusná relácia Na telo sa po letnej prestávke vracia na obrazovky televízie Markíza. Už túto nedeľu, 20. októbra o 13. hodine, sa diváci zoznámia s novou moderátorkou Karolínou Lacovou a relácia prinesie aj ďalšie zmeny, vrátane vynoveného štúdia a špičkového grafického dizajnu.

Okrem zmeny na moderátorskom poste sa Na telo predstaví v inovovanom štúdiu, ktoré kladie dôraz na transparentnosť. „Priestor je navrhnutý tak, aby umožnil divákom TV Markíza nielen počúvať, ale aj lepšie vnímať reč tela samotných politikov, čo prinesie ešte autentickejšie zážitky z diskusií,“ prezradil Michal Kratochvíl, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Samotný dizajn štúdia pripravil renomovaný architekt Jaroslav Holota, ktorý sa podieľal na tvorbe mnohých výrazných televíznych scén, od spravodajských relácií až po veľké zábavné programy. 

Jasný a čitateľný brand je navrhnutý tak, aby mohli sústrediť svoju pozornosť na diskusiu a vyjadrenia hostí bez zbytočných rušivých prvkov. 

image

Karolína Lacová

Markíza na reštarte dlhoročne úspešnej politickej diskusie spolupracuje s Tiborom Búzom, ktorý sa stal jej producentom. „Pri obnovení politickej debaty sme ako líder na trhu chceli využiť know-how renomovaných profesionálov. To platí o Karolíne, a rovnako aj o Tiborovi, ktorého rozsiahle skúsenosti s podobnými formátmi sú pre nás veľkým prínosom,“ vysvetlil Kratochvíl. 

Skúsená novinárka Karolína Lacová, ktorá bude od 20. októbra novou moderátorkou relácie, sa v týchto dňoch intenzívne pripravuje na svoju úlohu a dôkladne sa oboznamuje s televíznym prostredím. „Prevzatie moderovania relácie Na telo je pre mňa veľkou profesionálnou výzvou, ktorú som prijala s pokorou a rešpektom. Verím, že každú nedeľu divákom prinesieme kvalitnú a podnetnú diskusiu, ktorá im pomôže lepšie sa zorientovať v aktuálnom politickom a spoločenskom dianí,“ povedala Lacová, ktorej energiu a profesionálny prístup oceňuje aj riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky: „Som presvedčený, že nová podoba Na telo sa bude divákom páčiť a Karolína u nich zaboduje,“ dodal Michal Kratochvíl.

image

Na telo, TV Markíza

Populárna diskusná relácia TV Markíza sa na obrazovky vracia po takmer 5-mesačnej prestávke. Sprevádzalo ju turbulentné obdobie, kedy sa u televízneho lídra vzbúrila časť redakcie a obvinila vedenie z neprimeraných zásahov do tvorby reportáží. Spor vyvrcholil práve v Na telo, kedy si bývalý moderátor Michal Kovačič v závere relácie zobral slovo a hovoril o cenzúre a orbanizácii médií. V televízii dostal okamžite stopku, pretože zneužil živé vysielanie a aj dôveru vedenia. Napriek tomu, že bol vo vedení odborovej organizácie, nasledovala výpoveď zo zamestnaneckého pomeru. 

Kovačič medzitým oznámil založenie nového internetového projektu 360°, do ktorého sa pripojili aj bývalý markizák Adel Ghanam a exredaktorka RTVS Barbora Šišoláková. Spustenie vysielania naplánovali na 17. november. 

Markíza našla náhradu za Kovačiča počas leta v Slovenskom rozhlase. Karolína Lacová je skúsenou moderátorkou, ktorá ma za sebou množstvo rozhovorov, vrátane predvolebnej diskusie s Ivanom Korčom a Petrom Pellegrinim. 

Otázne je či jej do relácie budú chodiť aj politici vládnej koalície. Tí totiž dali Markíze embargo a dlhší čas ju nazývali nepriateľským médiom. Zmení to nová modetárka Na telo? 

 

 

01 - Modified: 2024-10-09 09:41:21 - Feat.: - Title: Marián z Extrémnych premien sám seba trestal prejedaním. Dohnal to až na 229 kíl 02 - Modified: 2024-09-25 07:11:41 - Feat.: - Title: Na telo sa vracia na obrazovky. Markíza potvrdila meno novej moderátorky 03 - Modified: 2024-09-18 14:50:39 - Feat.: - Title: Televízna jeseň 2024: Ktoré programy vstupujú do boja o diváka a čo očakávajú zadávatelia? 04 - Modified: 2024-05-30 15:41:58 - Feat.: - Title: Člen Redakčnej rady CME: Som presvedčený, že Na telo sa vráti s moderátorom, ktorý sa chová profesionálne 05 - Modified: 2024-05-24 13:43:57 - Feat.: - Title: Na telo sa chystá na svoje posledné vydania pred letom: „Cez prestávku budeme zvažovať najvhodnejší formát"
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. október 2024 10:43