Vizitka relácie Bez servítky
Relácia Bez servítky sa začala nakrúcať na jeseň v roku 2020. Počas viac ako štyroch rokov v relácii účinkovalo viac ako 800 súťažiacich. Výroba jedného dielu tejto relácie od nakrúcania až po samotnú postprodukciu trvá približne 96 hodín. Nakrúca sa vždy od pondelka do piatka. Počas existencie relácie sa vystriedalo v tejto relácii množstvo súťažiacich od amatérskych kuchárov až po veľké mená šéfkuchárov, pričom mnohí z nich majú vlastné renomované reštaurácie a niektorí z nich dokonca pracovali v michelinských reštauráciách. Ľudmila Lenárová pre Stratégie prezradila, ako vyzerá zákulisie šou.
Šou Bez servítky čoskoro oslávi 900. vydanie. Ste súčasťou dramaturgie tejto kuchárskej šou od začiatku?
Áno, na relácii pracujem ako dramaturgička od začiatku, takže sa bavíme o jeseni roku 2020, keď sme začali reláciu Bez servítky nakrúcať. Aktuálne sme už v piatom roku vysielania, čo je skvelý úspech.
Keď ste šou na obrazovkách Jojky spúšťali, čakali ste, že potiahne na obrazovkách takéto dlhé obdobie?
Priznám sa, že tomuto formátu sme od začiatku verili, ale viete, ako to chodí v televíznom svete. Kým formát nie je na televíznej obrazovke a nemáte čísla z peoplemetrov čierne na bielom, nedokážete stopercentne povedať, že áno, toto bude veľký úspech. Boli tam všetky predpoklady, aby sa formát divákom páčil a aby si z neho vytvorili príjemný návyk. Navyše tento formát vzal producentsky a režijne pod kompletnú taktovku Tomáš Eibner a všeobecne je o ňom známe, že keď sa on pustí do nejakého projektu, tak svoju prácu odvedie na tisíc percent a projekt je úspešný. A tak sa aj stalo.
Zostáva vám 87% na dočítanie.