StoryEditor

Júnové filmové premiéry: Prichádza Hřebejkov Rodinný priateľ, nový Baywatch, Transformeri aj Zloduch s mimoňmi

31.05.2017, 14:48
Autor:
hrnhrn
Júnová ponuka osloví rodiny s deťmi, ale aj fanúšikov akčných filmov.

Jún v kinách odštartuje prvá časť filmovej trilógie Zahradnictví režiséra Jana Hřebejka. Rodinná sága je inšpirovaná životom rodiny scenáristu Petra Jarchovského a časovo predchádza legendárnej snímke Pelíšky (1999). Na filmoch sa producentsky podieľala aj RTVS, všetky tri diely sa dostanú na plátna kín v tomto roku. Prvá časť trilógie s názvom Zahradnictví: Rodinný přítel má premiéru 1. júna.

​Trilógia rozpráva o troch rodinách: rodine leteckého rádiotelegrafistu, rodine majiteľa kaderníckeho salónu a rodine majiteľa záhradníctva. Obsiahne dvadsať rokov života postáv, ktoré museli v pohnutých časoch prežiť najlepšie roky svojich životov.

Tri sestry v trilógii Zahradnictví stvárnia Aňa Geislerová, Klára Melíšková a Gabriela Míčová. Jedna zo sestier je manželkou Jindřicha, ktorého nezabudnuteľným spôsobom v Pelíškoch zahral Jiří Kodet. V trilógii bude Jindřicha hrať Martin Finger. V ďalších úlohách sa objavia Ondřej Sokol, Jiří Macháček, David Novotný, Lenka Krobotová, Anna Fialová či Sabina Remundová.

Na začiatku júna bude mať premiéru aj akčný film Wonder Woman s pôvabnou Gal Gadot v titulnej úlohe. Než sa z nej stala Wonder Woman, podstúpila princezná Amazoniek Diana tréning, ktorý z nej urobil neporaziteľnú bojovníčku. Vyrastala v chránenom ostrovnom raji až do chvíle, keď na ich pobreží havaroval americký pilot a povedal im o obrovskom konflikte, ktorý zúri v okolitom svete. Diana opúšťa bezpečie domova s presvedčením, že dokáže hrozbu zastaviť. Bojuje po boku mužov vo vojne, ktorá má ukončiť všetky konflikty, a objavuje plný potenciál svojich schopností... a svoj skutočný osud.

V ďalších úlohách sa objavia Robin Wright, Chris Pine, Connie Nielsen, David Thewlis, Elena Anaya, Danny Huston, Lucy Davis, Ewen Bremner a Saïd Taghmaoui.

V strede júna sa vrátia po tretí raz na plátna kín Autá. Legendárny športiak Blesk McQueen z ničoho nič zistí, že ho nová generácia pretekárskych aut poslala mimo dráhu, ktorú nadovšetko miluje. Späť do hry mu môže pomôcť len mladá automechanička Cruz Ramirezová, ktorá však sama premýšľa o víťazstve a inšpirácia Doktorom Hudsonom Hornetom. Slávny športiak s číslom 95 musí v Zlatom pieste všetkým dokázať, že nepatrí do starého železa.

Mesiac po svetovej premiére príde do slovenských kín zachraňovať ľudí Pobrežná hliadka. Mitch (Dwayne Johnson) je chlap so silným morálnym kompasom a stopercentným zápalom pre prácu vodného záchranára. Je úplným opakom Matta Brodyho (Zac Efron), bývalého úspešného olympionika, ktorému stúpla sláva do hlavy a ide z problému do problému. Krásnu Summer stvárňuje Alexandra Daddario. Nebude samozrejme chýbať ani David Hasselhoff, beh po pláži a vyšportované telá.

Snímka Transformers: Posledný rytier prinesie v druhej polovici mesiaca do kín akciu. Ľudstvo a Transformeri sú vo vojne, Optimus Prime padol. Kľúč k záchrane budúcnosti leží ukrytý hlboko v záhadách minulosti, v doteraz nepoznanej histórii Transformerov na Zemi. Blíži sa ďalšia epická bitka. Režisér Michael Bay obsadil do hlavných úloh Marka Wahlberga, Anthonyho Hopkinsa, Petra Cullena a Isabelu Monerovú.

Rodinná komédia Ja, zloduch 3 otvorí na konci mesiaca letné prázdniny. Najväčší svetový zloduch Gru a jeho žltí pomocníci mimoni sa vracajú v novom dobrodružstve. A budú čeliť nemenej rafinovanému zločincovi menom Baltazár Bratt. Našťastie má Gru aj ďalšie pomocníčky – agentku Lucy Wilde a adoptovaný trojlístok čertíc: Margo, Edith a Agnes.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 10:33