Hootsuite and We Are Social 2022
StoryEditor

Nikdy nie je ideálny čas

08.03.2023, 00:00

„Prial by som si, aby som mal odvahu žiť život verný sebe, nie život, ktorý odo mňa očakávajú iní.” Toto je najčastejšia vec, ktorú hovoria ľudia na sklonku svojho života. Toto je aj apel na nás, aby sme robili odvážnu prácu, na ktorú budeme hrdí, nie tú, ktorú od nás očakávajú. Máme silu ovplyvňovať kultúru, tak by bolo škoda ju iba reflektovať.

#1 V septembri 2022 Yvon Chouinard, miliardársky zakladateľ Patagonie, odovzdal spoločnosť fondu, ktorý mal nasmerovať všetky zisky na boj proti devastácii životného prostredia. Chouinard tým nastavil novú latku pre ostatné firmy, čo majú ambíciu byť environmentálne friendly.

#2 Social media giganti nikdy nepôsobili zraniteľnejšie. Zlý manažment, geopolitické napätie, zásadné zmeny v reklamnom priemysle a nízka schopnosť skutočne zistiť priamy dosah na predaje prispeli k rastúcemu pocitu nedôvery zo strany zadávateľov. A tak sa veľké značky pomaličky otáčajú platformám chrbtom. Za menej ako mesiac Elon Musk odohnal polovicu zo 100 najlepších inzerentov na Twitteri, TikTok si už do vládnych telefónov v niektorých štátoch US nenainštalujete a do Facebooku chce investovať málokto. Kto však naberie odvahu z platforiem nadobro odísť?

#3 Prvé web3 pokusy už máme za sebou. Teraz je čas poučiť sa z chýb a ísť do toho naplno. Super príkladom je Starbucks Odyssey - lojalitný program v digitálnej realite, v ktorom známky zbieraš a vymieňaš za unikátne experimentálne benefity… a navyše šetrí prírodu.

Connecting the Dots je pravidelný oh my DOT newsletter o stratégii, kreativite a všetkom zaujímavom, čo sa k nám dostane. Viac o týchto témach, ale aj o ďalších novinkách nájdete na https://ohmydotagency.com/sk/connecting-the-dots/

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:43