StoryEditor

Hlavne nech ste zdraví

29.12.2023, 00:00

V našom ostatnom Director Of Taste ‘23 sme skúmali aj vzťah Slovákov k zdraviu a zo všetkých tém je pre mňa táto najalarmujúcejšia. Aj preto sa budeme v tomto stĺpčeku venovať health a wellness momentom, ktorými sa môžeme inšpirovať v našich budúcich kampaniach. Sú to pre nás príležitosti, ako užitočne prispieť k správnemu nasmerovaniu našich postojov k zdraviu. (P. S.: DOT si vo väčšej miere predstavíme na ďalších stranách.)

#1 Scrolling therapy, vyvinutá spoločnosťami Eurofarma a Dentsu Creative, je aplikácia založená na AI, ktorá umožňuje pacientom s Parkinsonovou chorobou ovládať sociálne siete prostredníctvom výrazov tváre. Vychádza z insightu, že iba 3 % percentá ľudí s parkinsonom robia potrebné cvičenia na to, aby nestratili mimiku tváre. Sympatické zapojenie staršej cieľovky a starostlivosti o zdravie s využitím moderných technológií.

#2 #Girldinner. Trend, ktorý spustil jediný TikTok (dnes má 3 mld. zhliadnutí), porovnávajúci stredoveké sedliacke jedlo s moderným. Odkazuje na jednoduchý výber surovín a ich zorganizovanie na tanieri, čo pripomína obložený lopárik. Vzorec je jasný: vezmite si bežné správanie, dajte mu chytľavé meno a nový trend je na svete. Skvelá ukážka, ako môžu videá na TikToku pozitívnym smerom ovplyvňovať správanie ľudí aj v takej dôležitej téme, ako je stravovanie.

#3 Duševné zdravie mladých sa zhoršuje. Štúdia o duševnom zdraví slovenských školákov odhalila znepokojujúce údaje. Jedno z piatich dievčat vo veku 11 až 15 rokov je ohrozené depresiou a mnohé z nich zápasia s úzkosťou a osamelosťou. V našom DOT ‘23 sme zistili, že mladí ľudia už venujú duševnému zdraviu rovnakú váhu ako fyzickému. A na nás je zamyslieť sa nad tým, ako môžeme tým dievčatám pomôcť.

Connecting the Dots je pravidelný oh my DOT newsletter o stratégii, kreativite a všetkom zaujímavom, čo sa k nám dostane. Viac o týchto témach, ale aj o ďalších novinkách nájdete na https://ohmydotagency.com/sk/connecting-the-dots/.

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 23:18