StoryEditor

Transformujte Vaše podnikanie s HPE GreenLake: Kľúč k inovácii a efektívnosti

07.03.2024, 00:00

Služba, ktorá umožní Vašej organizácii využívať cloudové výhody bez nutnosti presunúť všetky Vaše dáta a aplikácie do verejného cloudu. HPE GreenLake od spoločnosti Hewlett Packard Enterprise (HPE) ponúka cloudové služby a infraštruktúru "as a Service" (aaS) priamo vo Vašom on-premise prostredí. Ak zvažujete vo firme otázku, ako sa pripraviť na digitálnu budúcnosť, prečítajte si tento článok.

Kľúčové vlastnosti HPE GreenLake:

Podrobne Vám priblížime kľúčové vlastnosti HPE GreenLake. Každá z týchto vlastností pomáha organizáciám dosahovať ich ciele efektívnejšie a s väčšou pružnosťou.

1. Flexibilita a škálovateľnosť: organizácie môžu rýchlo prispôsobovať svoje zdroje podľa aktuálnych potrieb. HPE GreenLake poskytuje hybridný prístup ku cloudu, čo umožňuje organizáciám udržiavať niektoré pracovné záťaže on-premise, zatiaľ čo využívajú cloud pre iné. Táto flexibilita je cenná pre podniky s konkrétnymi compliance požiadavkami, ktoré vyžadujú on-premise infraštruktúru.

HPE GreenLake umožňuje organizáciám škálovať svoju IT infraštruktúru nahor alebo nadol na základe dopytu. Táto škálovateľnosť je obzvlášť výhodná pre podniky s premennými pracovnými záťažami alebo rastom.

2. Model platenia podľa spotreby: Firma platí iba za to, čo využíva, čo vedie k efektívnejšiemu využívaniu finančných prostriedkov. HPE GreenLake funguje na modeli platenia podľa skutočnej spotreby, čo umožňuje organizáciám platiť len za zdroje, ktoré skutočne využívajú.

3. Správa a monitorovanie: HPE GreenLake poskytuje nástroje na monitorovanie a správu využitia zdrojov, čo pomáha optimalizovať výkon.

4. Hybridné cloudové riešenia: Umožňujú organizáciám kombinovať on-premise a cloudové služby pod jednou správou.

5. Rýchlejšia implementácia: Zjednodušuje nasadzovanie nových technológií a riešení bez potreby výrazných investícií do infraštruktúry.

6. Ochrana dát, bezpečnosť: Poskytuje bezpečnostné riešenia a umožňuje organizáciám udržiavať kontrolu nad svojimi dátami. Pre odvetvia s prísnymi požiadavkami na bezpečnosť a compliance, HPE GreenLake ponúka on-premise riešenia, ktoré môžu organizáciám pomôcť splniť regulačné normy, pričom stále využívajú flexibilitu cloudu.

7. Spravované služby: HPE poskytuje komplexné spravované služby s GreenLake, starajúc sa o každodenné operácie, monitorovanie a správu infraštruktúry. To umožňuje organizáciám sústrediť sa na svoje hlavné obchodné funkcie.

8. Kontrola on-premise: Na rozdiel od plne verejných cloudových riešení, HPE GreenLake umožňuje organizáciám udržiavať kontrolu nad ich on-premise infraštruktúrou, pričom stále využívajú agilitu a škálovateľnosť spojenú s cloudovými službami.

9. Zjednodušené nákupy: HPE GreenLake zjednodušuje proces nákupu, poskytujúc jedinú súhrnnú faktúru za všetky spotrebované služby. To zjednodušuje finančný manažment a znižuje administratívne náklady.

10. Integrovaný manažment: HPE GreenLake poskytuje jednotné rozhranie pre manažment on-premise a cloudových zdrojov, čím zjednodušuje celkový IT manažment a znižuje komplexnosť hybridných prostredí.

HPE GreenLake ponúka rôzne varianty a riešenia, ktoré sú prispôsobené potrebám organizácií a ich IT infraštruktúre. Tu sú niektoré z hlavných variantov HPE GreenLake:

1. HPE GreenLake Flex Capacity: základné riešenie, ktoré umožňuje organizáciám platiť iba za skutočne využívané zdroje. Poskytuje flexibilitu a škálovateľnosť pre on-premise infraštruktúru.

2. HPE GreenLake for Compute: táto verzia sa zameriava na poskytovanie flexibilného výpočtového výkonu. Organizácie môžu škálovať výpočtové zdroje podľa svojich potrieb.

3. HPE GreenLake for Storage: poskytuje flexibilné a škálovateľné úložné riešenia. Organizácie môžu dynamicky prispôsobovať svoje kapacity úložiska podľa aktuálnych potrieb.

4. HPE GreenLake for Data Protection: riešenie je zamerané na poskytovanie bezpečného a spravovaného riešenia pre ochranu dát a obnovu. Zabezpečuje dostatočné kapacity pre zálohovanie a obnovu dát.

5. HPE GreenLake for Virtualization: poskytuje spravované služby pre virtualizačné prostredie. Pomáha organizáciám efektívne využívať virtualizačné technológie podľa potrieb.

Používateľský príbeh

Ako ilustráciu uvádzame príbeh organizácie, ktorá úspešne implementovala HPE GreenLake a dosiahla významné zlepšenia v efektivite, rýchlosti reakcií a plánovaní kapacít.

Modernizácia výpočtovej infraštruktúry v podniku

Organizácia XY, ktorá pôsobí v odvetví finančných služieb, mala existujúcu výpočtovú infraštruktúru, ktorá už nebola schopná efektívne zvládať rastúce množstvo dát a potrebu rýchlejších výpočtových výkonov.

1. Analýza potrieb: odborníci z eGroup Solutions poskytli analýzu s cieľom pochopiť špecifické požiadavky organizácie, rastúce pracovné záťaže a zlepšiť efektívnosť výpočtovej infraštruktúry.

2. Návrh riešenia: na základe analýzy navrhli riešenie s využitím HPE GreenLake for Compute. Navrhované riešenie umožnilo organizácii dynamicky škálovať výpočtové zdroje podľa aktuálnych potrieb, s možnosťou prispôsobiť sa rastúcim alebo klesajúcim pracovným záťažiam.

3. Implementácia a správa: spolu s HPE poskytli servis od implementácie až po správu celého riešenia. Spravované služby HPE GreenLake zabezpečili neustále monitorovanie, aktualizácie a optimalizáciu výpočtovej infraštruktúry.

4. Platenie podľa skutočnej spotreby: organizácia platila len za skutočne využívané zdroje, čo umožňovalo efektívne riadenie nákladov a optimalizáciu financií.

Výsledkom bola modernizovaná, flexibilná výpočtová infraštruktúra, ktorá umožňovala organizácii rýchlejšie a efektívnejšie reagovať na rastúce požiadavky a meniace sa pracovné záťaže. HPE GreenLake v tomto prípade poskytol organizácii flexibilitu verejného cloudu s kontrolou a bezpečnosťou on-premise infraštruktúry.

Záver

HPE GreenLake nie je len služba, ale skutočný partner pre organizácie, ktoré hľadajú inovatívne riešenia pre svoje IT potreby. Jeho flexibilita, škálovateľnosť a prispôsobivosť ho robia výnimočným hráčom na trhu. Transformujte svoje podnikanie s HPE GreenLake a získajte konkurenčnú výhodu v dnešnom digitálnom svete.

Každá organizácia by mala zhodnotiť svoje konkrétne požiadavky a strategické ciele, aby určila, či je HPE GreenLake pre ňu vhodným riešením.

Ak chcete vedieť viac o tom, ako HPE GreenLake môže transformovať Vaše podnikanie, kontaktujte nás e-mailom alebo telefonicky a my Vám poskytneme bezplatnú  konzultáciu. Naši odborníci sú pripravení pomôcť Vám objaviť nové možnosti a zabezpečiť, aby bolo Vaše podnikanie pripravené na digitálnu budúcnosť.

 

 

 

Mám záujem o bezplatnú konzultáciu

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 11:14