StoryEditor

Ako vyzerá moderná cesta okolo sveta? Je plná úchvatných zážitkov, ale aj dokonalého relaxu

10.05.2024, 00:00

Snívali ste vždy o tom, že precestujete svet, spoznáte nových ľudí a uvidíte rôzne kultúry? Vaše tajné priania a predstavy sa tento rok môžu stať skutočnosťou. A to bez toho, aby ste niečo plánovali alebo zariaďovali. Cestovná kancelária Leonardo si pripravila cestu okolo sveta za 23 dní, počas ktorej navštívite desať krajín a päť svetadielov. Začnite baliť kufre a vydajte sa v ústrety nezabudnuteľným zážitkom aj vy.

Čo si predstaviť pod modernou cestou okolo sveta?

Pod pojmom “cesta okolo sveta” si každý predstaví niečo iné. V jednom sa však zhodne väčšina cestovateľov – ide o veľké dobrodružstvo, na ktoré budete spomínať celý život.

Vďaka ceste okolo sveta môžete vidieť krásy známych miest, unikátne prírodné zákutia a populárne pamiatky. O všetkých vám podrobne povedia profesionálni slovenskí sprievodcovia, ktorí zároveň riešia aj ostatné detaily ako transport, ubytovanie, vstupy, miestne poplatky a veľa ďalšieho.

V rámci modernej cesty okolo sveta od cestovnej kancelárie Leonardo máte okrem toho zaručenú aj vysokú úroveň komfortu, ktorú by ste pri cestovaní na vlastnú päsť nezažili. Jej súčasťou je trinásť výhradne denných letov privátnym lietadlom. Ich dĺžka nie je viac ako 5 hodín, takže presuny nie sú náročné, no viete sa počas nich pripraviť na časové rozdiely.

Pohodlné a prémiové je následne aj samotné ubytovanie. To je riešené formou štvor a päťhviezdičkových hotelov nachádzajúcich sa priamo v centrách miest alebo na plážach.

image
CK Leonardo

Čo všetko počas cesty okolo sveta môžete vidieť?

Cesta okolo sveta od cestovnej kancelárie Leonardo je poskladaná tak, aby ste počas nej videli množstvo nových a zaujímavých miest, a aby ste si zároveň aj oddýchli. Jednotlivé destinácie sú plánované s dostatočne veľkým časovým rozostupom. Nemusíte sa preto báť stresu a toho, že by ste utekali z jednej zastávky na druhú.

Destinácie, v ktorých si oddýchnete

Súčasťou cesty okolo sveta je 12 atraktívnych zastávok v 10 krajinách na 5 svetadieloch. Zažijete tak unikátnu kombináciu viacerých kultúr a atrakcií. Z destinácií, v ktorých si oddýchnete, poležíte na pláži alebo sa okúpete v mori, sa môžete tešiť predovšetkým na Kapverdské ostrovy a vzdialené ostrovy Moorea a Palau.

image
CK Leonardo

To, ako na týchto miestach strávite svoj čas, je čisto na vás. Ak netúžite po slnení, môžete si zahrať golf alebo vyskúšať rôzne športy či spa. Dokonca, pre tých, ktorí chcú vidieť z okolia viac, sú k dispozícii fakultatívne výlety.

Miesta, kde zažijete to najlepšie dobrodružstvo

Ak ste skôr milovníkmi akcie, cestovná kancelária Leonardo vás určite nesklame. Súčasťou jej dvadsaťtri dňového plánu je návšteva portugalského prímorského mestečka Nazaré, brazílskeho mesta Rio de Janeiro, vodopádov Iguazu a čilského hlavného mesta Santiago de Chile.

Zabúdať netreba ani na Veľkonočný ostrov plný histórie a záhad, novozélandskú metropolu Auckland, jedno z najkrajších miest na svete Sydney či na mestečko Luang Prabang ležiace nad riekou Mekong v Laose.

image
CK Leonardo

Pre koho je cesta okolo sveta vhodná?

Cesta okolo sveta je vo všeobecnosti skvelou voľbou pre tých, ktorí milujú dobrodružstvo a chcú vidieť nové miesta. Následne je ideálna aj pre cestovateľov, ktorí radi spoznávajú okolie a nevyhľadávajú dovolenky strávené len na plážach.

Cesta okolo sveta od cestovnej kancelárie Leonardo je okrem toho výborným riešením aj pre ľudí, ktorí majú radi oddych. Súčasťou plánu je totižto nielen chodenie po pamiatkach a presúvanie sa z miesta na miesto, ale aj relax v komfortných a luxusných hoteloch. Môžete si byť tak istí, že na každý deň budete dokonale pripravení a odpočinutí.

image
CK Leonardo

“Cesta okolo sveta s Leonardom je zážitok na celý život. Nielen tým, čo všetko za relatívne krátky čas uvidíte, ale aj tým, aké služby dostanete, akým personálom budete obslúžení, ako sa budete cítiť na palube i na každej zastávke, koľko času a starostí ušetríte pri letoch súkromným špeciálom, čo všetko nové sa dozviete, zažijete, ochutnáte a vyskúšate,” povedal pre Forbes riaditeľ a spolumajiteľ cestovnej kancelárie Leonardo Juraj Špaňár.

Ako sa na cestu okolo sveta pripraviť?

Príprava na cestu okolo sveta od cestovnej kancelárie Leonardo nie je vôbec náročná. O plán, rovnako ako aj o vstupy, miestne poplatky, poistenie a ďalšie detaily sa postarajú odborníci s rokmi praxe. Tí vám budú neustále k dispozícii a radi zodpovedajú akúkoľvek otázku.

Spolu so sprievodcami sa zájazdu zúčastní aj profesionálny slovenský lekár, ktorý poskytne základné lekárske služby aj vlastné skúsenosti, ako zvládať problémy s cestovaním. A chýbať nebude ani česko-slovenský letecký personál. Vy tak pred cestou či počas nej nebudete mať takmer žiadne starosti. Stačí sa len zbaliť a dopraviť sa do Bratislavy či Prahy, kde už 9. novembra celý tento zážitok začína.

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. máj 2024 22:13