StoryEditor

Hospodárske noviny sú naďalej najdôveryhodnejším denníkom na Slovensku

20.06.2024, 00:00

Každý rok zverejňuje agentúra Reuters komplexnú štúdiu o mediálnom dianí, v ktorej posudzuje dôveryhodnosť jednotlivých médií. Hospodárske noviny v rebríčku denníkov obsadili prvé miesto, rovnako, ako po minulé roky. Kompletné výsledky prieskumu nájdete na stránke Digital News Report 2024.

Cieľom prieskumu je komplexné posúdenie dôveryhodnosti jednotlivých médií. Prehodnocované sú televízne stanice, tlač, rádiá a tiež aj internetové spravodajské servery. Celková dôvera v médiá na Slovensku dosahuje len 25 %, čo je najmenej za celý čas, čo Reuters tento prieskum organizuje. Za takýmto výsledkom stojí najmä fakt, že politickí lídri na Slovensku uprednostňujú vybrané médiá, ktoré ich prezentujú nekriticky.

Najdôveryhodnejšie denníky na Slovensku

Hospodárske noviny sú na čele rebríčka najdôveryhodnejších denníkov už niekoľko rokov. Tento rok sa ich pozícia nezmenila a naďalej im dôveruje najviac obyvateľov Slovenska. Druhé miesto obsadila lokálna a regionálna tlač a na tretej priečke sa umiestnil denník Pravda.

 

Najdôveryhodnejšie médiá v našej krajine

Tento rok sa na prvom miestne umiestnili dve, a to RTVS a spravodajská stanica TA3. Za nimi nasleduje Rádio Express a na treťom mieste sú Hospodárske noviny. Prvé priečky v tomto prieskume sa z roka na rok veľmi menia. Znamená to, že vybraným médiám sa dlhodobo darí prinášať objektívne a aktuálne spravodajstvo.

 

Prieskum sa zameral aj na zdroje, cez ktoré obyvatelia najčastejšie získavajú informácie o aktuálnom dianí. Tento rok jednoznačne vedie internet vrátane sociálnych sietí (71 percent). Druhým najčastejším zdrojom informácií je pre Slovákov televízia (59 percent) a za ňou nasleduje tlač (11 percent).

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. október 2024 16:00