RTVS
StoryEditor

RTVS dočasne prerušila výrobu niektorých vlastných programov

13.03.2020, 15:00
Autor:
TSTS

Z dôvodu zamedzenia šírenia koronavírusu zaviedla RTVS v uplynulých dňoch viacero preventívnych opatrení. Oddnes až do 31. marca dočasne prerušila všetku internú plánovanú výrobu svojich programov.

Týka sa to marcovej výroby relácií Tajomstvo mojej kuchyne, Zlatých časov, rodinnej zábavnej súťaže 5 proti 5, diskusnej relácie Večera s Havranom a Smajlíkov. Ich vysielania sa to v najbližších týždňoch nijako nedotkne, keďže aktuálne časti sú už natočené.

Namiesto premiér reprízy a filmy

Zmena programu sa týka denného magazínu Dámsky klub, ktorý Jednotka vysiela naživo každý pracovný deň od 12:20. Keďže sa RTVS snaží obmedziť externé návštevy na minimum, nebude najbližšie dva týždne vysielať premiérové časti Dámskeho klubu. Nahradí ich reprízami.

​Dočasne zrušené sú aj priame prenosy druhého semifinálového kola a finále folklórnej šou Zem spieva. V sobotu 14. marca o 20:30 namiesto semifinále Jednotka odvysiela slávny film scenáristky Milky Zimkovej a Štefana Uhra z roku 1982 Pásla kone na betóne a o týždeň na to jeho pokračovanie...kone na betóne z roku 1995.

„Správame sa zodpovedne, preto sme pristúpili k dočasným obmedzeniam, ktoré naši diváci zatiaľ nepocítia. Do vysielania pribudlo množstvo spravodajských informácií o aktuálnom vývoji situácie,“ poznamenal televízny programový riaditeľ Marek Ťapák.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 08:48