StoryEditor

Hokejová NHL pokračuje na obrazovkách TV Dajto

14.01.2021, 05:30
Autor:
TSTS
Séria priamych prenosov z najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta odštartuje kanadským derby Toronto – Montreal.

Skupina Markíza divákom opäť prinesie zápasy z najprestížnejšej hokejovej súťaže NHL. Priame prenosy zo zámorskej NHL boli už vlani stabilnou súčasťou vysielania televízie Dajto a aj tento rok sa diváci môžu tešiť na skvelé hokejové súboje najlepších hráčov sveta.

V poradí 104. ročník zámorskej hokejovej NHL sa začne o tri mesiace neskôr, ako býva zvykom a namiesto tradičných 82 zápasov odohrá každý tím iba 56, pričom všetky stretnutia a presuny klubov budú sprevádzať prísne hygienické opatrenia.
Vedenie NHL preskupilo tridsaťjeden tímov do štyroch nových divízií. Sedem kanadských tímov vytvorilo Severnú divíziu. 24 klubov z USA sa rozdelilo do troch ďalších: Západnej, Centrálnej a Východnej. Víťaza Stanleyho pohára spoznáme v júli.

"Som rád, že televízia Dajto aj tento rok môže divákom sprostredkovať zápasy z najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta. Pred viac ako troma mesiacmi sa slovenskí fanúšikovia v našom priamom prenose tešili pohľadom na slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý získal s Tampou Bay Stanleyho pohár a bolo by skvelé, keby sa podobný kúsok podaril niektorému zo slovenských hráčov aj v tejto sezóne," povedal Martin Lisý, šéfredaktor redakcie športu TV Markíza.

Otváracím zápasom skrátenej sezóny NHL na Dajto bude vo štvrtok 14. januára 2021 od 01:05 hod. kanadské derby medzi Torontom a Montrealom, v drese ktorého nebude chýbať náš najproduktívnejší hráč minulej sezóny Tomáš Tatar. Následne si diváci Dajto budú môcť každý týždeň vychutnávať jeden z nočných zápasov NHL. Zápasmi budú sprevádzať komentátorské dvojice v zložení Marek Matušica, Tomáš Kurilla, alebo Miroslav Held.

V NHL sa opäť predstavia aj slovenskí hráči a diváci sa tak môžu tešiť aj na hokejové umenie už spomínaného Tomáša Tatara, Zdena Cháru, Andreja Sekeru, Erika Černáka, Richarda Pánika, Martina Fehérváryho, či Jaroslav Haláka.

Zloženie divízií NHL pre ročník 2020/2021:

  • Severná divízia: Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver, Winnipeg
  • Západná divízia: Anaheim, Arizona, Colorado, Los Angeles, Minnesota, San Jose, St. Louis, Vegas
  • Centrálna divízia: Carolina, Chicago, Columbus, Dallas, Detroit, Florida, Nashville, Tampa Bay
  • Východná divízia: Boston, Buffalo, New Jersey, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington

01 - Modified: 2019-09-26 11:21:55 - Feat.: - Title: Slávna hokejová NHL mieri na obrazovky TV Dajto
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 12:57