dm drogerie markt divadlo
StoryEditor

Byť hviezdou na divadelných doskách? Prečo nie? Nechajte sa inšpirovať dm drogerie markt!

21.06.2022, 13:32
Autor:
TSTS

Život nám každý deň prináša rôzne situácie, s ktorými sa musíme popasovať. Možno váhame či do toho ísť alebo nie. Ako prekonať strach a zábrany. Na konci dňa si uvedomíme, že vyjsť zo svojej komfortnej zóny bolo veľmi inšpirujúce. Napríklad, prečo si nevyskúšať hereckú rolu? Aké je to dostať sa z práce v oblasti obchodu rovno na divadelné dosky? Pre niekoho splnený sen a pre iného obrovská výzva.

Svoje o tom vedia dámy a páni, ktorých pracovnou náplňou je práca v segmente drogérie buď priamo v predajni, na centrále alebo v centrálnom sklade. Na niekoľko hodín sa 28 z nich stalo hviezdami na divadelných doskách. Boli súčasťou predstavenia Valčík s mojím zvedavým JA, pod vedením skúseného režiséra Silvestra Lavríka. „Keď som dostala túto možnosť, byť na okamih herečkou, najprv som váhala. Bolo to niečo nové, čo nezažívam bežne každý deň,“ hovorí Katka Pavlovová, zástupkyňa predajne vo Veľkom Krtíši. „Niekedy si musíme dať prestávku od všetkého okolo nás, zostať stáť a porozprávať sa alebo si jednoducho zatancovať valčík sami so sebou. To bol aj odkaz publiku, aby porozmýšľali nad zmyslom života a ujasnili si, čo je v ňom naozaj dôležité.“ Počas skúšok panoval v priestore ostych, tréma a pochybnosti, možno nedôvera v samého seba. Na druhej strane zvedavosť, nadšenie a plné nasadenie. No a vo finále šťastie a slzy v očiach pri záverečnej klaňačke. Také boli pocity „nehercov“. Svojim kolegyniam a kolegom odprezentovali výsledok svojej práce z multižánrového workshopu dm Inšpirácia umením. Emócie boli po celý čas veľmi silné. Predstavenie spojilo umenie hudby, pohybu, slova aj obrazu a v publiku tlieskalo približne 150 nadšených divákov.

„Hľadali sme inšpiráciu každý v tom svojom pracovnom alebo v súkromnom živote,“ vysvetľuje Katka a pokračuje:, „tvorili texty piesní, vymýšľali recepty a maľovali na textil. Pracovali sme pod vedením režiséra, ale aj choreografky, hudobníka a kostymérky. Bavilo ma sledovať, ako sa dá z ničoho, vytvoriť tak komplexné dielo.“ Workshop bol pre ňu v prvom rade psychohygienou. „Máme priestor vzdelávať sa a rozvíjať nielen v pracovnej oblasti. Dostávam pocit, že som dôležitý a vážený spolupracovník a to je neoceniteľné.“

Magdaléna Grznáriková sa spolu s Katkou Pavlovovou a ďalšími kolegami tiež ocitla na doskách, ktoré znamenajú svet: „V prvý deň nacvičovania nášho predstavenia som sa veľmi hanbila. Po treťom som sa už začala cítiť lepšie a v deň predstavenia, po viac než týždni skúšania, som bola na javisku ako doma.“ Zaujímavosťou je, že Magdaléna je úspešnou absolventkou dm duálneho vzdelávania. Po skončení školy dostala ponuku pracovať v dm drogerie makt v tíme komunikácia. Na pódiu Štúdia 2 Slovenského rozhlasu sa ocitla spolu so svojim priateľom Andrejom. Ten študuje na vysokej škole s podporou dm a zároveň pracuje v centrálnom sklade. „Okrem toho, že som vystúpila zo svojej komfortnej zóny a zažila niečo nové, mala som možnosť zoznámiť sa s kolegami z celého Slovenska. Poznala som ich doteraz iba z e-mailovej komunikácie. Určite budem na tento projekt dlho spomínať a ostaneme v kontakte aj naďalej,“ vyznáva sa Magdaléna. „Teší ma, keď od niekoho počujem, že u nás nakupuje rád a sme jeho "lovebrand". Človek má pocit, že robí na niečom, čo majú ľudia radi a práca tak dáva oveľa väčší zmysel. Stáva sa to takým hnacím motorom, ktorý nás ženie vpred,“ uzatvára Magdaléna.

„Vnímame takéto projekty ako veľmi dôležité, pretože to považujeme za svoju povinnosť ako zamestnávateľa. Každá firma by mala robiť niečo nad rámec pre svojich kolegov v tíme. Pre nás je spojenie s umením niečo, čo rozvíja človeka ako celok,“ konštatuje Zuzana Vinklerová, prokuristka, vedúca rezortu Spolupracovník, dm drogerie markt. Ako podľa nej podobné projekty dokážu kolegov posúvať vpred? „Určite na viacerých úrovniach. Pocítia to následne ich najbližší, bezprostredné okolie a známi. Cez nich sa pozitívna skúsenosť prenesie na tímy a cez ne aj na celú spoločnosť. Cez firmu na okolie, zákazníkov a dodávateľov. To všetko funguje spoločne a neoddeliteľne. Toto vnímame ako nástroj, cez ktorý dokážeme ponúknuť našim zákazníkom pridanú hodnotu v poskytovanej službe,“ dodáva Zuzana Vinklerová.

Multižánrové podujatie Valčík s mojim zvedavým JA je naviazané na podporu kampane dm Inšpirácia pre rok 2022-2023. Zameriava sa symbolicky na rôzne inšpirácie zdroje inšpirácie ako sú umenie, príroda a ľudia. Divadelný workshop majú v učebných osnovách pevne zakotvený aj študenti dm duálneho vzdelávania. Možnosť vyskúšať si podobnú aktivitu dostali aj ich inštruktori. V tomto roku, vzhľadom na kampaň Inšpirácia, bola ponuka zapojiť sa do takéhoto workshopu smerovaná všetkým spolupracovníkom dm drogerie markt.

01 - Modified: 2023-05-10 08:06:15 - Feat.: - Title: Dm drogerie markt podporila novou predajňou občianske združenie Iskierka 02 - Modified: 2022-08-02 10:44:36 - Feat.: - Title: dm drogerie markt pripravila pre svojich zamestnancov interaktívne podujatie Workshopfest
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:13