mBank ako prvá banka na slovenskom trhu bude odteraz vydávať všetky svoje platobné karty aj ako virtuálne. Unikátnosť tohto riešenia spočíva v tom, že vôbec nezáleží, o aký typ karty ide. Klient bude mať vždy možnosť objednať si platobnú kartu bez plastového nosiča a mať ju tak neustále k dispozícii len v digitálnej podobe vo svojom smartfóne alebo smart hodinkách.TASR
StoryEditor

mBank ako prvá banka na Slovensku zvirtualizovala celé portfólio platobných kariet

17.08.2022, 13:55
Autor:
TSTS

„Blížime sa ku koncu platobných kariet ako ich poznáme dnes,“ hovorí Martin Podolák z mBank.

mBank ako prvá banka na slovenskom trhu bude odteraz vydávať všetky svoje platobné karty aj ako virtuálne. Unikátnosť tohto riešenia spočíva v tom, že vôbec nezáleží, o aký typ karty ide. Klient bude mať vždy možnosť objednať si platobnú kartu bez plastového nosiča a mať ju tak neustále k dispozícii len v digitálnej podobe vo svojom smartfóne alebo smart hodinkách. Či už pôjde o štandardné alebo prémiové karty k účtu, karty pre deti, študentov, podnikateľov a kreditné karty, voľba medzi plastovou a virtuálnou formou bude vždy len na preferencii klienta.

mBank ako moderná digitálna banka podporuje trend bezkontaktných platieb pomocou smart zariadení a reaguje aj na zvyšujúci sa počet klientov, ktorí sa už úplne dokážu zaobísť bez plastovej karty. „Napríklad v júli tento rok klienti mBank na Slovensku zrealizovali 24 % všetkých bezhotovostných transakcií u obchodníkov bez prítomnosti plastovej karty. Každý mesiac, navyše, podiel takýchto platieb rastie o približne 0,8 až 1 percentuálny bod,“ hovorí Martin Podolák, riaditeľ produktovej a procesnej divízie mBank Slovensko a Česká republika.

Ako jediná na slovenskom trhu ponúka mBank všetky dostupné typy mobilného platenia ako Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay i najnovší Xiaomi Pay a s virtuálnou kartou teraz odpadá aj posledná nutnosť nosiť v peňaženke plastovú kartu. Ak sa klient rozhodne mať platobnú kartu už len vo virtuálnej podobe, zmizne mu posledná fyzická pripomienka banky, ktorú doma má. „Veríme, že ide o ďalší zásadný krok ku kompletnej digitalizácii bankovníctva. Blížime sa ku koncu platobných kariet ako ich poznáme dnes,“ vysvetľuje Martin Podolák.

S virtuálnymi kartami môžu klienti platiť plnohodnotne všade tam, kde sú zvyknutí - u svojich obľúbených obchodníkov aj na internete a to pohodlne, bez starostí a navyše udržateľne, bez produkovania nadbytočného plastového odpadu. Medzi ďalšie benefity, ktoré vychádzajú z povahy karty patrí napríklad to, že sa dá používať okamžite, nemusí sa čakať na jej fyzické doručenie poštou, nedá sa stratiť a nikto vám ju neukradne.  

„V mBank sledujeme, že stále viac našich klientov postupne upúšťa od potreby vlastniť plastovú platobnú kartu. Väčšina terminálov na Slovensku a v Európe je bezkontaktných a vďaka plnohodnotným virtuálnym platobným kartám klientom ubudne aj množstvo starostí. Digitálne karty si navyše priamo v mobilnej aplikácii alebo internet bankingu môžu len niekoľkými kliknutiami okamžite zablokovať či obnoviť a nemajú s tým spojené žiadne náklady. Svoje financie tak majú neustále pod kontrolou,“ informuje Michal Staněk, produktový manažér platobných kariet mBank.

Ako na to?

O virtuálnu kartu si budú môcť požiadať všetci noví klienti priamo pri zakladaní účtu. Túto možnosť budú mať aj súčasní klienti, ktorí si požiadajú o novú kartu, napríklad z dôvodu straty či odcudzenia tej pôvodnej, alebo pokiaľ predtým žiadnu platobnú kartu nemali. Pre ostatných, ktorí majú platnú svoju pôvodnú plastovú kartu a chceli by si ju preniesť už len do virtuálnej podoby, bude táto jednoduchá zmena už čoskoro k dispozícii priamo v mobilnej aplikácii a internet bankingu. Starí, keď vyplnia žiadosť, ktorú nájdu v sekcii Produkty v časti Karty.

Vďaka virtuálnym kartám klienti mBank na Slovensku pomôžu ušetriť stovky kilogramov plastu ročne, desiatky tisíc papierových obálok a veľké množstvo spotrebovanej farby pri tlači. Plastové karty k slovenským klientom navyše cestujú priemerne viac ako tisíc kilometrov a počas tejto cesty sa vyprodukuje nemalé množstvo emisií CO2.

Virtuálna karta je tak aktuálne nielen najmodernejšou, ale aj najekologickejšou voľbou.

01 - Modified: 2023-10-18 09:56:27 - Feat.: - Title: mBank spustila kampaň Netradičné Vianoce: Odmení klientov za platenie mobilom či šikovnými hodinkami 02 - Modified: 2021-12-14 10:04:37 - Feat.: - Title: Prieskum: Viac ako tretina Slovákov minie na vianočné darčeky vyše 200 eur 03 - Modified: 2021-04-21 12:01:27 - Feat.: - Title: mBank prichádza s vylepšeným internet bankingom 04 - Modified: 2018-01-23 16:14:28 - Feat.: - Title: mBank má novú kampaň. Jej hlavným hrdinom je trapnokúzelník Richard Nedvěd 05 - Modified: 2017-12-20 09:49:42 - Feat.: - Title: mBank Slovensko má novú hovorkyňu
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 15:50