Jozef Dukes. Foto TASRTASR
StoryEditor

Spoločnosť 7 Plus kúpila Centrum Holdings

31.05.2013, 15:23
Piaty najsilnejší slovenský web Atlas.sk a Centrum.sk majú nového majiteľa.

Mediálna Spoločnosť 7 Plus získala skupinu Centrum Holdings. Od dnešného dňa tak pod Spoločnosť 7 Plus patria portály Centrum.sk a Atlas.sk.

"Zo strategického hľadiska touto akvizíciou Centrumu Holdings, a. s., ide o veľmi logický a predovšetkým prirodzený krok, ako sa etablovať medzi lídrami slovenskej online scény. Môžeme sa tak naďalej sústrediť na rozvoj nášho existujúceho portfólia a súbežne sa zaoberať novými projektmi, ktoré posilnia pozíciu nás ako skupiny na slovenskom mediálnom trhu," hovorí konateľ Spoločnosti 7 Plus Jozef Dukes. "Sme jeden z lídrov na trhu v oblasti printu a vďaka spomínanej obchodnej transakcii sa okamžite radíme medzí lídrov i na slovenskom online trhu," dodáva.

Spoločnosť 7 Plus má dnes v portfóliu web Pluska.sk, ktorý dosiahol za minulý mesiac 708 000 RU podľa oficiálnych dát AIMmonitora. Akvizíciou Atlas.sk získala piaty najsilnejší portál slovenského internetu s 1 766 960 RU za apríl – z toho najväčšiu, vyše miliónovú návštevnosť priniesli Cestovné poriadky. Centrum.sk je jedenáste najsilnejšie na slovenskom internete a malo 787 708 RU.

Česká divízia Centrum Holding bola predaná už skôr – pred pár týždňami ju kúpil Zdeněk Bakala cez vydavateľstvo Economia. Viac informácií.

Spoločnosť 7 Plus sa v tlačovej správe označilo za "najväčšie slovenské multimediálne vydavateľstvo". Vydáva 21 tlačených periodík a 35 špeciálov. Najpredávanejším týždenníkom z jej portfólia je Plus 7 dní. Vydáva aj denník Plus jeden deň, ktorý sa najväčším podielom stará o obsahové napĺňanie webu pluska.sk. Koncom minulého roka došlo pod vedením Digital Media Directora Mariána Pavela k vytvoreniu tzv. intergrovaného newsroomu, aby sa zabezpečila synergiu medzi denníkom a webom.

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 19:10