Jonathan Rhys Meyers v seriáli Dracula
StoryEditor

Aké sú tri nové seriály, ktoré kúpila TV Joj

05.11.2013, 16:30
Na Joj prichádzajú novinky Dracula, Hannibal a Devious Maids. Prečítajte si, o čom sú.

Televízia Joj kúpila tri nové seriály, ktoré mali svetovú premiéru iba tento rok. Chystá ich do vysielania v roku 2014 a odhalila ich v októbrových Stratégiách.

"Najmladším" seriálom v knižnici Joj je Dracula. Nová verzia hororového príbehu mala premiéru na americkej NBC iba 25. októbra. Hlavnú úlohu v nej stvárnil Jonathan Rhys Meyers, známy zo seriálu Tudorovci (The Tudors).

Joj chystá aj seriál Hannibal tiež z dielne NBC, ktorý išiel v Amerike prvýkrát v apríli. Na Slovensku a v Česku ho získala aj káblová stanica AXN.

Joj do tretice kúpila seriál Devious Maids. Káblová stanica Lifetime ho odpremiérovala v lete a stihla si už objednať aj druhú sériu na budúci rok. Joj ho v Stratégiách označuje za "veľmi netradičný seriál".

Podrobnosti o nových seriáloch na Joj

Dracula

O čom je: Píše sa 19. storočie a tajomný Dracula prichádza do Londýna, vystupujúc ako americký “podnikateľ”, ktorý chce viktoriánskej spoločnosti priniesť modernú vedu. Obzvlášť sa zaujíma o novú technológiu elektrinu, užitočnú napríklad pre tých, čo sa vyhýbajú slnku. Ďalším dôvodom jeho cesty do Anglicka je pomstiť sa tým, čo naňho pred stáročiami uvalili kliatbu nesmrteľnosti. Všetko ide podľa plánu, až kým sa šialene nezamiluje do ženy, ktorá je asi reinkarnáciou jeho mŕtvej manželky.

Žáner: mysteriózny, historický

Krajina pôvodu: USA (2013)

Herci: Jonathan Rhys Meyers, Victoria Smurfit, Thomas Kretschmann, Jessica De Gouw, Oliver Jackson-Cohen, Nonso Anozie, Katie McGrath

Sledovanosť: NBC nasadila Draculu na problematický deň - piatok - kedy je sledovanosť spravidla nižšia. Odštartoval mimoriadne sľubne, v reklamne dôležitej cieľovej skupine 18-49 s ratingom 1,8 %. Ďalší týždeň klesol na 1,3 %, avšak na vyvodzovanie záverov je priskoro. Z obsahového hľadiska prvá epizóda predčila naše očakávanie, ponúkla dobré herecké výkony a niekoľko sľubných zápletiek.

Distribútor: NBCUniversal International Television Distribution

Čo na to Stratégie: Seriál vhodný pre Joj do neskorých večerných časov, s potenciálom u mladších divákov. Na 20. hodinu sa nehodí.

Hannibal

O čom je: Hannibal prichádza s prekvapujúcou verziou známej histórie šialeného sériového vraha a kanibala. Dr. Hannibal Lecter je tentoraz zasadený priamo do centra FBI, kde pomáha mimoriadne nadanému detektívovi Willovi Grahamovi, ktorý má schopnosť vcítiť sa do mysle zvrátených masových vrahov.

Žáner: krimi, thriller

Krajina pôvodu: USA (2013)

Herci: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Hettienne Park, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams

Sledovanosť: Hannibal vysielala NBC vo štvrtok o 22. hodine, kde sa jej minulú sezónu dlhodobo nedarilo. S prvou časťou mal rating 1,6 % v 18-49, neskôr klesol. Po pripočítaní divákov, čo si ho nahrávali, bol výsledok približne na úrovni staničných priemerov. NBC si na základe čiastkových výsledkov (seriál odštartoval ku koncu sezóny) objednala druhú sériu. Hannibal mal premiéru aj v Nemecku, na Sat.1 odštartoval nadpriemerne dobre (podiel 14,4 % v 14-49), no klesal a už v treťom týždni mal slabých 5,7 %.

Distribútor: Gaumont International Television

Čo na to Stratégie: Joj alebo Plus majú pre takýto typ seriálu vytvorené sloty. Jeho potenciálnym divákom je niekto medzi fanúšikom Dextera a klasických kriminálok v štýle CSI

Devious Maids

O čom je: Devious Maids rozpráva príbeh štyroch hispánskych slúžok, ktoré sú zamestnané v najbohatších rodinách v Beverly Hills. Pracujú pre hercov, popové hviezdy, drogovo závislých boháčov či zbohatlíkov. V zbohatlíckych sídlach Beverly Hills sa zmieša vražda a chaos. Ten, kto pozná tajomstvá iných a vie o všetkej špine, drží v rukách najväčšiu moc.

Žáner: krimi

Krajina pôvodu: USA (2013)

Herci: Ana Ortiz, Dania Ramírez, Roselyn Sánchez, Edy Ganem, Judy Reyes, Susan Lucci, Rebecca Wisocky, Tom Irwin, Mariana Klaveno, Grant Show, Matt Cedeño, Melinda Page Hamilton, Drew Van Acker, Brianna Brown, Brett Cullen

Sledovanosť: Káblová stanica Lifetime vysielala prvú sériu v konkurenčne ťažkom nedeľnom slote o 22. hodine. Napriek tomu mala dobré čísla: séria rástla a finišovala pri sledovanosti 3,0 milióna divákov. Z toho 1,4 milióna bolo v reklamne zaujímavej skupine 18-49. Seriál mal prevahu žien-diváčok: v reklamne dôležitej cieľovke to pri finálovej epizóde bolo približne 85 %.

Distribútor: Disney Media Distribution

Čo na to Stratégie: Na Slovensku Zúfalé manželky nezažiarili - išli totiž na STV, kde ich nikto nečakal. Nový seriál Devious Maids pokračuje v ich šľapajách: výkonnými producentmi sú Marc Cherry a Eva Longoria. Seriál vznikol podľa telenovely Ellas son la Alegría del Hogar, ale nie je to telenovela. Má moderný look a svižné tempo. Vidíme v ňom potenciál Zúfalých manželiek. Zaujímavý žáner a zaujímavé rozhodnutie akvizičného oddelenia Joj.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. máj 2024 06:50