Hugh Dancy, Mads Mikkelsen a Laurence Fishburne v seriáli Hannibal
StoryEditor

Nový seriál Hannibal štartuje po celom svete vrátane Slovenska

10.04.2013, 10:43
Legálne na internete ho budú môcť u nás pozerať všetci. Pôjde aj v televízii.

Celosvetovú premiéru na vyše 80 trhov a v 18 jazykoch absolvuje tento týždeň nový seriál Hannibal. Na Slovensku sa predstaví tiež.

Seriál vznikal v originálnej produkcii AXN a táto káblová stanica ho uvedie aj u nás. Na česko-slovenskom AXN bude mať Hannibal premiéru dnes o 22:00 s reprízou v noci. Avšak aj tí diváci, čo v káblovke nemajú AXN, si ho budú môcť pozerať. Televízia totiž vlastní aj internetové práva a už od štvrtka zaradí celé epizódy do svojho online AXN Playera. Tam bude Hannibal k dispozícii zadarmo, geoblokovaný na územie Slovenska a Česka.

Hannibal vychádza z rovnakej knižnej predlohy ako oscarmi ocenený film Mlčanie jahniat (The Silence of the Lambs). Rozpráva, čo sa stalo pred ním – v čase, keď bol kanibalský vrah Dr. Hannibal Lecter ešte stále neodhalený a pracoval ako psychiatrický konzultant pre FBI. V seriáli stvárni Hannibala Mads Mikkelsen a v jednej z úloh sa predstaví aj Laurence Fishburne, známy z lasvegaského CSI. Autorom seriálu je Bryan Fuller (Hrdinovia/Heroes, Povedz, kto ťa zabil/Pushing Daisies). Vzniklo trinásť častí s hodinovou stopážou.

Hannibal sa už stihol predstaviť americkým divákom, kde ho kúpila stanica NBC. Vo štvrtok o 22. hodine dosiahol rating 1,6 % v cieľovej skupine 18-49. Scandal na ABC mal v tom čase 2,6 % a Elementary na CBS 2,1 %. Pre NBC je to mierne podpriemerné číslo. Hannibal však išiel v slote, kde sa stanici dlhodobo nedarí. V tlačovej správe sa pochválilo, že išlo o jej najlepší seriálový debut v tomto slote za posledný rok. Dokopy ho videlo 4,4 milióna divákov starších ako 2 roky. Aby posilnila jeho štart, programovou zmenou zaradila do prime-timu aj jeho reprízu.

AXN odpremiéru Hannibala v Ázii, Latinskej Amerike, Brazílii strednej Európe a na Pyrenejskom polostrove. Seriál distribuuje spoločnosť Sony Pictures Television Networks, s ktorou u nás spolupracuje aj Markíza.

http://youtu.be/OWg4d6LRHVU

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. máj 2024 16:47