Seriál Mušketieri (The Musketeers). Foto: MarkízaMarkíza
StoryEditor

Aký je seriál Mušketieri, ktorý chystá Markíza

12.06.2015, 15:00
Všetky informácie o letnej novinke Markízy Mušketieri. Sledovanosť, predaje do zahraničia, herci, video zo seriálu.

Markíza chystá na leto niekoľko zahraničných seriálov, ako už Stratégie informovali. Jedným z nich bude novinka Mušketieri (The Musketeers). V najnovších programových plánoch televízia zverejnila, kedy ju bude vysielať. Mušketieri štartujú 30. júna a dostanú priestor v hlavnom večernom čase.

Mušketieri pôjdu na Markíze v utorok a štvrtok o 20:30. Prvý týždeň s dvoma časťami za sebou, ďalšie týždne s jednou. Na víkend (sobota 9:20 a nedeľa 11:00) sú naplánované reprízy.

Seriál, ktorý prinesie TV Markíza, je novou, výpravnou verziou príbehu Alexandra Dumasa Traja mušketieri. Natáča sa od roku 2014 a zatiaľ vznikli dve série, pričom obe má Markíza zakúpené a odvysiela ich. V každej sérii je desať častí.

 

 

Kľúčová novinka BBC Worldwide

Výpravnú sériu, ktorá sa, mimochodom, natáčala aj v Česku, prvýkrát predstavili medzinárodným televíziám minulú sezónu. Predáva ju spoločnosť BBC Worldwide, pre ktorú to bola kľúčová novinka minulého roka a dostala priestor aj na titulke jej distribučného katalógu pre rok 2014 (na snímke vpravo).

BBC Worldwide si predaje tohto seriálu pochvaľuje a v informáciách pre novinárov tvrdí, že Mušketierov kúpilo 140 trhov. Seriál vysiela aj BBC America v USA a ako informuje The Hollywood Reporter, streamovacia služba Netflix kúpila VOD práva pre viacero trhov. BBC Worldwide predalo seriál aj televíziám v Španielsku, Portugalsku, Chorvátsku, Rusku, Kórei a inde.

V našom regióne má okrem Markízy práva napríklad česká Prima, ktorá ho tiež uvedie v lete. Pay TV práva pre Slovensko, Česko, Poľsko, Maďarsko a Rumunsko získala spoločnosť SPI International, ktorá ho odvysielala na platených kanáloch z rodiny FilmBox a vo VOD službe FilmBox Live. Viac informácií.

Mušketieri v katalógu BBC Worldwide na rok 2014

 

Sledovanosť klesla, ale tretia séria je istá

Vo Veľkej Británii štartovali Mušketieri v januári 2014 na stanici BBC One. Stali sa druhým najsledovanejším programom daného týždňa s 9,3 miliónmi divákov podľa údajov BARB. Sledovanosť neskôr klesla a ústálila sa okolo 6 miliónov - podľa broadcastnow.co.uk mala celá séria v priemere 6,3 milióna divákov. Takýto bol vývoj počtu divákov prvej série na BBC One:

Druhá séria dostala nový čas - namiesto nedele ju stanica vysielala v piatky. Odštartovala slabšie, so 4,9-miliónovou sledovanosťou, a posledné časti mali okolo 4 miliónov. Seriál však dostal zelenú aj na tretiu sériu: okrem britského trhu sú totiž dôležité aj medzinárodné trhy a USA, keďže seriál koprodukuje britská BBC Drama Production, BBC America a BBC Worldwide.

 

O čom sú Mušketieri

Rovnako ako knižný príbeh Alexandra Dumasa, aj nový seriál sa odohráva v 17. storočí, podľa distribútora by príbehy a postavy mali byť poňaté "sviežou, modernou optikou". Markíza ho v prezentácii pre zadávateľov reklamy opisuje ako "seriál o vášni, oddanosti, hrdinstve a bratstve, d'Artagnan a mušketieri sa usilujú udržiavať poriadok a chrániť kráľa a kráľovnú, a zároveň odrážať intrigy kardinála Richelieua".

Vo svojom katalógu spoločnosť BBC Worldwide označila za podobné seriály Atlantis, Da Vinci’s Demons a Robin Hood.

 

Mušketieri (The Musketeers)

O čom seriál je: Nová, výpravná verzia príbehu Alexandra Dumasa. Odohráva sa v Paríži 17. storočia, kde sú právo a poriadok stále iba vznešené idey a nie realita.

Žáner: historický, dobrodružný

Krajina pôvodu: Veľká Británia/USA (2014-doteraz)

U nás ho odvysiela: Markíza od 30. júna vždy v utorok a štvrtok o 20:30

Herci: Luke Pasqualino, Tom Burke, Santiago Cabrera, Howard Charles, Peter Capaldi, Maimie McCoy, Tamla Kari, Hugo Speer

Distribútor: BBC Worldwide

Čo na to Stratégie: Osvedčený námet vhodný pre univerzálneho slovenského diváka. Seriál má podľa nás na Markíze dobré šance.

 

https://youtu.be/pmDWE8Jy9EE

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 09:27