Hra o tróny (Game of Thrones). Foto: HBOHBO
StoryEditor

Hra o tróny 5 prichádza. Všetko o novej sérii (video)

10.04.2015, 15:04
Seriál HBO Game of Thrones je späť. Prinášame najdôležitejšie informácie, fotografie a videá z 5. série, ktorá práve štartuje.

Na HBO sa vracia Hra o tróny (Hra o trůny / Game of Thrones). Vôbec najsledovanejší seriál z produkcie HBO od 13. apríla pokračuje 5. sériou a na Slovensku sa bude vysielať v tom istom čase ako v  Amerike. Uvidia ho zákazníci HBO, no prvá časť bude zadarmo k dispozícii úplne všetkým.

Stratégie prinášajú všetky dôležité informácie o novej sérii. Správu dopĺňajú fotografie z premiérových epizód Game of Thrones, na konci nájdete aj trailery.

 

Vysielanie po novom - zároveň s Amerikou

Vôbec prvýkrát sa bude Hra o tróny vysielať zároveň s Amerikou. V USA má seriál premiéru v nedeľu večer miestneho času, takže u nás ho budú môcť fanúšikovia pozerať v predpremiére v noci z nedele na pondelok o 3. hodine (v pôvodnom znení s titulkami). Slovensko je jedným zo 170 trhov, kde HBO zvolilo tento prístup.

Každý týždeň v pondelok ráno od 6. hodiny bude nová epizóda Game of Thrones k dispozícii Slovákom cez video on demand službu HBO GO.

Klasickej prime-timovej televíznej premiéry sa slovenskí diváci dočkajú v pondelok o 20:00.

 

Prvá časť zadarmo pre všetkých

HBO aj pri 5. sérii Game of Thrones uvoľní prvú epizódu úplne pre všetkých, teda nielen pre svojich zákazníkov. Od pondelka 13. apríla si ju budú môcť pozrieť cez mobilnú aplikáciu HBO GO alebo na www.hbogo.sk.

HBO okrem toho odkóduje svoje vysielanie v káblovkách na Slovensku a v Česku v pondelok 13. apríla od 17:35 až do noci. Avizuje špeciálny program, ktorý má zrejme motivovať ľudí k predplatnému. Bude takýto: 17:35 Kráska a zviera (La Belle et la bete/Beauty and the Beast) 19:30 Hra o tróny V. - Deň na natáčaní (premiéra) 20:00 Hra o tróny V. (1): V očakávání bitiek (premiéra, verzia s titulkami) 21:00 Silicon Valley II. (1) (premiéra, verzia s titulkami) 21:30 Viceprezident(ka) IV. (1) (premiéra, verzia s titulkami).

 

Nové tváre 5. série

HBO avizuje niekoľko nových tvárí, ktoré sa objavia v 5. sérii Hry o tróny. Budú to herci Jonathan Pryce (na snímke), Alexander Siddig (na snímke), Deobia Oparei, Keisha Castle-Hughes, Rosabell Laurenti Sellers, Jessica Henwick, Nell Tiger Free či Toby Sebastian. Prestávku dostanú Isaac Hempstead-Wright a Kristian Nairn, ktorí sa vrátia až v 6. sérii.

 

Čo na to Stratégie

Stratégie mali možnosť vidieť prvú epizódu Game of Thrones 5 v predpremiére na novinárskej projekcii. Tvorcovia hrajú na istotu a pokračujú v tradičnom štýle typickom svojou výpravnosťou, dejom, v ktorom sú dôležité dialógy a pomalšie nenápadné posuny v rámci deja doplnené jedným-dvoma väčšími zvratmi v epizóde. Tradične dobre sú napísané zápletky okolo Cersei Lannister, zaujímavý smer naberia aj postava Tyriona Lannistera.

 

Čo sľubujú tvorcovia v 5. sérii

"V piatej sérii dospeje rad dejových línií ku krvavému koncu," avizuje HBO v anotácii. "V dôsledku rôznych úmrtí dôležitých postáv zo štvrtej sezóny (Joffrey, Tywin, Oberyn, Šae) sprevádza začiatok novej série mocenské vákuum, ktoré sa chystajú zaplniť protagonisti zo Západozemia a Essosu. Na Čiernom hrade sa Jon Sneh snaží zosúladiť požiadavky Nočnej hliadky s príkazmi od Stannisa Baratheona, ktorý sa považuje za právoplatného kráľa Západozemia. Cersei sa medzitým zo všetkých síl snaží udržať v rukách opraty moci v Kráľovom prístavisku, kde je obklopený rodom Tyrellov a zosilňujúcou náboženskou sektou, ktorá je vedená tajomným Najvyšším vrabčiakom. Jaime sa vydáva na tajnú misiu. Kým Arya hľadá za Úzkym morom priateľa, Tyron nachádza v úteku nový cieľ. Nebezpečenstvo v Meereene narastá a Daenerys z rodu Targaryenov dochádza, že si jej oslabené postavenie v meste vyžiada kruté obete. Hrozba blížiace sa zimy je zlovestnejšia než kedykoľvek predtým."

 

Trailery ku Game of Thrones 5:

https://youtu.be/aHK_yCw47Rg

https://youtu.be/li1MQQSqKDA

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. máj 2024 22:10