Prefíkané slúžky (Devious Maids). Foto: TV JojTV Joj
StoryEditor

Seriál Prefíkané slúžky prichádza na Joj (video)

17.01.2014, 15:30
TV Joj pripravuje novú americkú akvizíciu do hlavného vysielacieho času. Od tvorcu Zúfalých manželiek.

Televízia Joj pripravuje novú zahraničnú akvizíciu do hlavného vysielacieho času. Už budúci týždeň štartujú Prefíkané slúžky (Devious Maids).

Nový americký seriál sa bude vysielať počnúc 24. januárom každý piatok o 20:20 s dvoma časťami za sebou. K dispozícii je zatiaľ jedna 13-dielna séria.

Joj získala seriál od distribučnej spoločnosti Disney Media Distribution. Obchoduje s ňou už niekoľko rokov, má od nej napríklad seriály Vtierka Castle (Castle) a Kde bolo, tam bolo (Once Upon a Time) či kinofilmy. Disney Media Distribution predáva obsah Walt Disney Pictures (napríklad Na vlásku/Tangled) alebo Disney/Pixar (Toy Story 3).

V archívnej knižnici Disney Media Distribution sú aj Zúfalé manželky (Desperate Housewives), ktoré pre Slovensko v minulosti kúpila Slovenská televízia. A práve na tento titul chcú Prefíkané slúžky nadviazať čo sa týka cieľových skupín; výkonnými producentmi "slúžok" sú totiž Marc Cherry and Eva Longoria. Cherry vytvoril Zúfalé manželky, Longoria v nich hrala.

Prefíkané slúžky vznikli podľa predlohy telenovely Ellas son... la alegría del hogar, objednala si ich americké káblová stanica Lifetime. Tá programovo cieli na ženy, vysiela reality programy alebo seriály ako Hriešny zoznam (The Client List) alebo Môj nový tučný život (Drop Dead Diva), známe aj slovenským a českým divákom.

V Amerike sa "služky" vysielali v nedeľu, kde boli podľa tlačovej správy najsledovanejším káblovým seriálom v danom čase u žien. Lifetime ho nazýva svojim vôbec "najrýchlejšie rastúcim seriálom". Finále prvej série jej prinieslo viac divákov, než ktorýkoľvek jej hraný seriál v roku 2013. Sledovali ho 3 milióny divákov, z toho 1,4 milióna v reklamne zaujímavej cieľovej skupine 18- až 49- ročných. Silný bol u žien: v tejto cieľovke tvorili ženy až 85 %, respektíve 1,2 milióna.

Celkovo mal v USA za prvú sériu relatívne mladého, skôr ženského diváka. Silný bol aj u hispánskych divákov, ktorí tvorili až 18 % jeho publika. Lifetime si objednal aj druhú 13-dielnu sériu, tá bude mať premiéru v apríli tohto roku.

O čom sú Prefíkané slúžky
(zdroj: anotácia TV Joj)

komediálny seriál, USA 2013

Réžia: Rob Bailey, Tawnia McKiernan, Paul McGuigan a ďalší

Herci: Ana Ortiz, Dania Ramirez, Roselyn Sanchez, Judy Reyes, Tom Irwin, Rebecca Wisocky, Grant Show

Štyri hispánske ženy snívali o práci v bohatých a slávnych rodinách v Beverly Hills. Ich sen sa im splnil, ale teraz musia prekonávať komplikované vzťahy so svojimi snobskými zamestnávateľmi. Osudy štyroch hispánskych slúžok z Beverly Hills, ktoré prekonávajú komplikované vzťahy so svojimi bohatými a snobskými zamestnávateľmi.

http://youtu.be/yV0bY7806PM

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. máj 2024 06:21