NATPE Budapešť 2012
StoryEditor

Televízie práve teraz nakupujú nové programy

26.06.2013, 00:30
Markíza, Joj aj RTVS vyslali svojich zástupcov na najväčší televízny veľtrh v strednej a východnej Európe NATPE.

Najväčší svetoví predajcovia televíznych programov a práv sú tento týždeň v Budapešti. Na veľtrhu NATPE, ktorý sa koná od 24. do 27. júna, sa stretnú s nákupcami zo strednej a východnej Európy.

Účasť slovenských hráčov je najnižšia za posledné roky: prídu nákupcovia Markízy, Joj aj RTVS. V porovnaní s minulým ročníkom chýba na zozname Film Europe. Pred rokom za túto spoločnosť nakupovala Zuzana Aichová, tá však pre Film Europe už nepracuje.

Slovensko má na NATPE Budapešť jediného predajcu - Eurokim, ktorý distribuuje obsah nemeckého Beta Filmu do východnej Európy.

Na NATPE sa opäť zúčastnia najväčší distribútori. Svoje filmy, seriály, dokumenty či šou budú ponúkať CBS Studios, NBC Universal Television Distribution, MGM Worldwide Televison Group, Sony Pictures, Warner Bros. International Television Distribution, telenoveloví hráči Telemundo a Televisa, najväčší európsky distribútor BBC Worldwide alebo spoločnosť Endemol, ktorá sa špecializuje na formáty. Jej hlavný rival FremantleMedia sa oficiálne neakreditoval. Dokopy sa zaregistrovalo 250 nákupcov z 30 krajín a 150 predajcov.

Slovensko na NATPE Budapešť 2013

Predajcovia: Eurokim (Erika Sameková, Nina Vartíková)

Nákupcovia: TV Joj/Slovenská produkčná (Erika Tóthová, Eva Dzurovčinová), RTVS (Katarína Slováková, Monika Mikušová), Markíza - Slovakia (Silvia Porubská, Elza Strapková, Filip Kráľovič, Peter Chalupa)

Stratégie budú na NATPE tiež a z veľtrhu prinesú exkluzívne správy.

http://youtu.be/DcUfJmt1Ljs

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 13:44