StoryEditor

Ak by som bol gej, bol by som horší prezident? Pýta sa Róbert Slovák

08.09.2014, 15:42
Kampaň za práva homosexuálov má aplikáciu. Pridá odznak k vašej profilovej fotke. Na kampaň začínajú reagovať už aj značky.

Otázka: „Ak by som bola lesba/gej, zmení sa niečo?“ rezonuje na sociálnych médiách už niekoľko dní. V spoločnosti má vzbudiť polemiku o tom, aké práva by mali mať partnerstvá rovnakého pohlavia. 

Po tom, ako sa na začiatku do kampane zapojili známe tváre ako Robo Papp, producentka Wanda Hrycová či herečka Zuzana Fialová, môže svoj názor vyjadriť každý. 

 

 

Kampaň už tretí deň sprevádza microsite podporujeme.sk, na ktorej si môžete zmeniť vašu profilovú fotografiu na Facebooku tak, že k nej dostanete „odznak“. Ten hovorí hlavný odkaz kampane – Ak by som bola lesba/gej, zmení sa niečo?

Do projektu sa tak po troch dňoch zapojilo niekoľko stoviek ľudí.

Svoj názor vyjadril i Kompot, eshop s tričkami, ktorý kampaň zľahka paróduje.

 

Spiš Original tiež zareagoval. Na svojej Facebook stránke sa pýta: Ak by som bola teplá, nevypili by ste ma? A dodáva: My nerobíme rozdiely.

 

Za nápadom stojí agentúra Respect APP, o ktorej majiteľovi, Róbertovi Slovákovi (a najnovšie i prezidentovi KRASu), je známe, že už viacerými projektami podporil menšiny na Slovensku. Microsite vytvorila agentúra VISIBILITY.

A takto kampani prepožičali tvár známe osobnosti:

 

Ak viete o ďalších reakciách, dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 17:49