StoryEditor

Slovenský pavilón na Expo Dubaj otvoril svoje brány. Pozrite si jeho vizualizáciu

05.10.2021, 16:00
Autor:
hrnhrn
Leitmotívom slovenskej expozície je Pohyb budúcnosti: Vodík, Letectvo a Vesmír.

Najväčšia výstava sveta Expo Dubaj 2020 otvorila svoje brány. Slovenská republika sa prezentuje národným pavilónom, ktorý si prenajíma od organizátora Expo v rámci tematickej zóny Mobilita. Leitmotívom slovenskej expozície je Pohyb budúcnosti: Vodík, Letectvo a Vesmír, v rámci ktorej predstaví svetu inovatívne technológie v oblasti mobility a vodík ako pohon budúcnosti. 

Cieľom slovenskej expozície je vytvorenie priestoru, ktorý odprezentuje Slovensko ako modernú krajinu dobrých nápadov a príležitostí, prostredníctvom príbehov globálne úspešných firiem. 

„Ministerstvo hospodárstva spolu s partnermi slovenskej expozície vynaložilo enormné úsilie pre zabezpečenie úspešnej prezentácie na Svetovej výstave Expo Dubaj 2020. Či už ide o inovatívne exponáty, množstvo vystavovateľov, úspešných slovenských firiem alebo atraktívny sprievodný program, môžeme potvrdiť, že slovenský tím je po obsahovej a odbornej stránke pripravený,” povedala generálna komisárska Expo Dubaj 2020 Miroslava Valovičová.

Slovenský pavilón bol na výstave Expo Dubaj 2020 plne funkčný v nedeľu 3. októbra 2021. Pavilón ako prví navštívili minister hospodárstva Richard Sulík a minister životného prostredia Ján Budaj spolu s veľvyslancom Slovenska v Spojených Arabských Emirátoch Michalom Kováčom. Pre širokú verejnosť je Slovenský pavilón sprístupnený od pondelka 4. októbra. Fotogalériu z otvorenia pavilónu si môžete pozrieť v tomto článku.

Slovenský pavilón Expo Dubaj

Slovenský pavilón Expo Dubaj

Slovenský pavilón Expo Dubaj

Slovenský pavilón Expo Dubaj

Návštevníci si môžu v slovenskom pavilóne pozrieť exponáty ako vesmírny robot Androver, letecký VRM simulátor, niektoré z lietadiel vyrábaných na Slovensku alebo model unikátneho projektu čistenia oceánov Ôsmy kontinent. Svetovú premiéru má automobil na vodíkový pohon z dielne Technickej univerzity v Košiciach a spoločnosti Matador Group. 

„Vodíkový pohon je súčasťou našej Národnej vodíkovej stratégie a zároveň veľkou témou pre zameranie Expo Dubaj, ktorým je mobilita, udržateľnosť a príležitosť, keďže jedným z efektov zavedenia vodíka ako paliva budúcnosti je výrazné zníženie emisií,“ povedal minister hospodárstva Richard Sulík, podľa ktorého sa prezentovaním vodíkových technológií môžeme zviditeľniť ako relevantný hráč a potenciálny obchodný partner. Vodíkové auto bude v slovenskom pavilóne vystavené do konca marca 2022.

Odhlalenie automobilu na vodíkový pohon

Automobil na vodíkový pohon z dielne Technickej univerzity v Košiciach a spoločnosti Matador Group

Automobil na vodíkový pohon z dielne Technickej univerzity v Košiciach a spoločnosti Matador Group

Minister Sulík v automobile na vodíkový pohon

​Expo Dubaj je prvou svetovou výstavou v regióne Blízkeho východu, Afriky a Ázie. Areál výstaviska sa nachádza na ploche viac ako 438 hektárov, čo predstavuje rozlohu takmer 900 futbalových ihrísk. Nosnými témami sú tri tematické oblasti: Udržateľnosť, Mobilita a Príležitosť.

Slovensko sa prezentuje formou národnej expozície na ploche s výmerou vyše 2 100 m2 v trojpodlažnom pavilóne, ktorý si prenajíma od organizátora. Organizačnú stránku slovenskej prezentácie má na základe výberového konania organizovaného ministerstvom hospodárstva na starosti eventová agentúra Mertel a za komunikáciu zodpovedá PR agentúra SKPR Strategies.

01 - Modified: 2021-08-24 07:56:09 - Feat.: 0 - Title: Expo Dubaj zabezpečí agentúra Mertel, o komunikáciu sa postará SKPR Strategies
01 - Modified: 2021-10-30 06:23:49 - Feat.: - Title: Slovenský pavilón na Expo Dubaj: Ako vyzerá a čím konkuruje svetu?
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:45