StoryEditor

Telekom uvádza novú televíznu stanicu. Zameranú na slovenský folklór

29.05.2018, 10:30
Autor:
(red)(red)
Nová televízia je inšpirovaná úspechom šou Zem spieva. Štart vysielania je plánovaný na 1. júna 2018.

Ako už Stratégie informovali, Slovak Telekom štartuje nový televízny kanál. Dnes to potvrdili zástupcovia spoločnosti s tým, že od júna štartuje ôsmy exkluzívny televízny kanál - Folklorika. Ten divákom ponúkne to najlepšie zo slovenského folklóru.

Základom bude hudba a tanec, ktoré sa budú striedať s blokmi pravidelných relácií. Okrem zábavy dá divákom možnosť niečo sa naučiť, pripomenúť si históriu, pozrieť si krásy Slovenska, či načerpať múdrosť predkov. Časť obsahu bude pripravená špeciálne pre deti. V programe Do skoku s deťmi venovanom zaznejú detské hry, pásma, piesne, tance, riekanky atď.

Jednotlivé relácie nebudú prerušované reklamami.

„Geniálny úspech formátu Zem spieva nám pripomenul, že folklór a tie najkrajšie slovenské tradície sú nielen našim národným pokladom, ale aj nesmierne divácky vyhľadávaným žánrom. Pravda, ak sa podajú modernou formou hodnou 21. Storočia,“ povedal  Andrej Miklánek, manažér vývoja televíznych služieb Telekomu a dodáva:Sme veľmi radi, že v spolupráci s partnermi môžeme priniesť zákazníkom Magia ďalší jedinečný a tentoraz veľmi lokálny obsah, ktorý inde nenájdu, v tom najkrajšom televíznom spracovaní.“

Telekom pripravuje nový kanál v spolupráci s Peter Ňuňézom, ktorého Andrej Miklánek nazval duchovným otcom Folkloriky.

„Teším sa, že cesta, na ktorú som sa ja osobne dostal vďaka programu „Zem spieva“, pokračuje týmto spôsobom. Pôvodne tento projekt vznikol ako projekt pre Vojvodinských Slovákov a ja som šťastný, že vďaka Magiu a Telekomu oň nebudú ukrátení ani slovenskí diváci. Bola by to škoda, slovenský folklór je úžasný a na kanáli Folklorika nič iné ako folklór neuvidíte, uviedol producent a režisér Peter Ňuňéz z produkčnej spoločnosti NUNEZ NFE.

Program, ktorý bude vysielať Folklorika: Vysielanie bude trvať 24 hodín denne a bude pozostávať zo 16-tich tematických relácií. Okrem blokov hudby a tanca na divákov čaká napríklad:

  • hľadanie a zachraňovanie spomienok v programe Moje korene,
  • objavovanie sveta zahraničných slovákov v programe Vojvodina,
  • krása skrytá v krojoch v programe Odetí do krásy,
  • relácia Ľudové múdrosti so známou etymologičkou Katarínou Nádaskou,
  • Ľudová kuchyňa o tradičných slovenských jedlách,
  • Svetové Slovensko o tých najkrajších zákutiach a pamiatkach Slovenska, a ďalšie iné relácie. Bližšie k programu si môžete prečítať v tlačovej správe.

Stanica odštartuje vysielanie už v piatok 1. júna, dostupná bude v základných balíčkoch pre všetkých zákazníkov Magia automaticky a bezplatne. 

Nový projekt Folklorika nadväzuje na úspechy piatich staníc DIGI Sport, kanálu Ťuki TVMagio infokanálu, ktorý ponúka záznamy koncertov či obsah slow TV.  

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 16:16