Orange
StoryEditor

Liga majstrov bude po prvýkrát výhradne plateným obsahom

28.06.2018, 10:24
Autor:
dbsdbs
Nová športová stanica OrangeSport začne vysielať v polovici augusta.

Orange oznámil termín štartu vysielania novej športovej stanice Orange Sport. Nový kanál pre športovcov spustí 15. augusta, bude zameraný primárne na vysielanie prenosov futbalovej Ligy majstrov a ďalších súťaží. Na výrobe spolupracuje slovenský telekomunikačný operátor s českým partnerom O2 Czech Republic.

Generálny riaditeľ Pavol Lančarič povedal, že podľa ich prieskumu je pre viac ako štvrtinu ľudí najdôležitejší exkluzívny športový obsah a pre 8 z 10 slovenských fanúšikov práve Liga majstrov.

 "Televízny program budeme vysielať štyrmi spôsobmi, cez optickú sieť, satelitnú platformu, cez internet na mobilné zariadenia a aj cez televízny wifi adaptér, budeme sa snažiť pokryť maximálne množstvo divákov,"povedal pre Stratégie. "Úspešnosť televízie budeme vyhodnocovať na základe sledovanosti a čísel predaja, sme ale telekomunikačný operátor, teda budeme vyhodnocovať aj to, do akej miery nám bude televízia pomáhať pri predaji ďalších produktov," dodal. 

Práva na Ligu majstrov získal Orange na tri roky od sezóny 2018/19. Na územie Českej a Slovenskej republiky ich získal český operátor O2, ktorý sa na šírení na Slovensku dohodol s konkurentom Telekomu. Ten na kanáloch Digi Sport vysielal najsledovanejšiu európsku futbalovú súťaž v minulých rokoch. Novinkou je, že po prvýkrát bude celý obsah Ligy majstrov platený, verejnoprávna RTVS už nebude vysielať žiadne zápasy. Podobný model je bežný vo ostatných krajinách Európy. 

"Cenu prezradíme neskôr, naznačím ale, že fanúšikovia budú príjemne prekvapení. Možností bude viacero, cena bude takpovediac ľudová," povedal pre Stratégie Pavol Lančarič.  

Okrem exkluzívneho európskeho futbalu bude Orange Sport vysielať aj ďalšie špičkové stretnutia. K dispozícii budú zápasy českých futbalových a hokejových líg, európsky basketbal, ale aj zápasy MMA a cieľom je pridať aj ďalšie slovenské športové súťaže.

"Formát je daný, pätnásť hodín vysielania zaplníme aj inak ako futbalovými prenosmi. Pre toto obdobie však nepôjdeme do rizika budovaním vecí na kolene, pôjdeme serióznou, kvalitnou a nie najlacnejšou cestou v spolupráci s O2 TV," povedal Lančarič.  

Orange Sport bude vysielať v slovenčine a češtine, denne od 9.00 do 00.30 hod. Hlavnými tvárami búdú známi komentátori Slavo Jurko, Števo Eisele a Michal Maťašovský. Televízia bude k dispozícii  v natívnej HD kvalite, výhľadovo počíta aj so 4K technológiou. Okrem Orange Sport bude televízia vysielať aj na staniciach Orange Sport 2, 3 a 4. 

01 - Modified: 2018-09-19 14:14:41 - Feat.: 0 - Title: Odštartovala vynovená Liga majstrov. Diváci ju našli na novom športovom kanáli
01 - Modified: 2018-05-24 13:20:24 - Feat.: - Title: Futbalovú Ligu majstrov bude vysielať nový športový kanál Orange Sport
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 23:20