StoryEditor

Do Česka mieria dve nové hudobné televízie. Stojí za nimi slovenský producent Núňez

30.10.2018, 08:24
Autor:
ČTKČTK
Zamerané budú na deti a staršiu generáciu.

Na začiatku budúceho roku začnú v Česku vysielať dve nové platené hudobné stanice. Lala TV na spôsob kedysi populárnych Spievanok začne v prvom štvrťroku vysielať pre najmenších divákov v Česku a na Slovensku, Senzi TV s ponukou českých interpretov je zameraná naopak na staršie ročníky.

Uviedla to spoločnosť Axocom, ktorá oba kanály bude v Česku distribuovať. "Detský segment na českom trhu dlhodobo ponúka potenciál k rastu. Malí diváci patria totiž medzi tých najvernejších. Navyše v počte zhliadnutí na internete patria interpreti pre deti medzi úspešnejšie ako hviezdy tuzemského šoubiznisu," uviedla riaditeľka Axocomu Erika Luzsicza.

Axocom má vo svojom portfóliu viac ako päť desiatok staníc dostupných nielen v ČR, ale naprieč celým regiónom strednej a východnej Európy.

Za obidvoma televíziami stojí režisér a producent Peter Núňez, ktorý má za sebou veľké projekty ako reality šou Česko-slovenská Superstar, Farma, zábavnú reláciu SuperSilvester, tanečné relácie Bajlando či Let 's Dance. Pre RTVS pripravoval folklórnu šou Zem spieva či aktuálne štartujúci projekt Najväčší Slovák. Priniesol aj kanál Folklorika, ktorý od júna odštartoval pre svojich zákazníkom Telekom.

​Veľké televízne stanice podobný program ako Lala TV neponúkajú. Pre tie komerčné to podľa Núňeza nie je príliš atraktívne, pre verejnoprávne je to zrejme príliš alternatívne. Lala TV ponúkne doplnok v programe špecializovaných kanálov, kde obdobný projekt na trhu chýba.

Senzi TV sa naopak zameriava na staršiu generáciu, ktorá patrí medzi najstabilnejšiu televíznu cieľovú skupinu. "Navyše česká populácia starne a program venovaný starším ročníkom má svoj potenciál," dodala Luzsicza.

Na Senzi TV bude možné vidieť relácie a hudobné klipy od Evy a Vaška, Karla Gotta, Marcela Zmožka, Václava Neckářa, Marty Kubišovej, Jitky Zelenkovej a ďalších. Vysielanie bude štandardne celý deň.

Podobne ako Senzi je zameraná aj stanica Šláger TV. Jej majiteľ Karel Peterka ale nedávno oznámil, že by mohla na konci roka skončiť. Dôvodom je klesajúci predaj CD. V Česku celkom pôsobia takmer dve desiatky hudobných televíznych kanálov, napríklad MTV alebo Óčko.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 18:31