Marian Kotleba.TASR
StoryEditor

Kotleba v problémoch. Stránke Youtube došla trpezlivosť a zrušili mu jeho účet. Opäť!

31.08.2023, 14:41
Autor:
redred

Pre ĽSNS bol tento účet jeden z hlavných nástrojov ako sa prihovárať svojim voličom pred voľbami.

História sa opakuje. Kotlebovci prišli o svoj účet na Youtube už v minulosti a táto stránka im aktuálne zrušela ďalší. Na v súčasnosti zrušenom účte mali už cez 700 videí a viac cako 26 tisíc odberateľov. Videá na tejto stránke výrazne využívali zdielaním aj na ďalšie sociálne siete a platformy.

„Tento účet bol zrušený z dôvodu porušenia zmluvných podmienok služby YouTube,“ informuje aktuálne potenciálnych návštevníkov ich stránky Youtube.

Jedno z ich posledných videí, ktoré stihli na youtube zdielať bolo vyjadrenie Kotlebu o bývalom straníckom kolegovi - "Milan Uhrík je zradca ideálov aj voličov! A ešte k tomu aj odchovanec SDKÚ."  Úplné posledné video zavesili 24. autusta.

„Nový kanál bol vytvorený po predchádzajúcom zrušení pôvodného kanála. Používatelia, ktorým bol v minulosti zrušený kanál, nesmú na YouTube používať, vlastniť ani vytvárať iné kanály. Takéto nové kanály môžeme úplne zrušiť, najmä pokiaľ na nich dochádza k opätovnému nahrávaniu videí. Pravidlá služby YouTube platia pre všetkých,“ povedala riaditeľka pre komunikáciu spoločnosti Google pre Českú republiku a Slovensko Alžbeta Houzarová pre Živé.sk.

YouTube len v polovici júna zablokoval aj sieť kanálov podporujúcich Republiku, kanál Milana Mazureka, či projekty Kulturblog a Konzerva. Ako zdôvodnenie tohto kroku hovoril o koordinovaných ovplyvňovacích operáciách. Odvolávali sa na zistenia expertného tímu Googlu zameraného na analýzu hrozieb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/archiv-clankov, menuAlias = archiv-clankov, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. máj 2024 12:26