Alena Krčová, hovorkyňa Všzp
StoryEditor

Vieme, kam nastúpila Alena Krčová po nečakanom odchode zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne

05.02.2024, 17:18
Autor:
michmich

Na stoličke hovorkyne Národného centra zdravotníckych informácií nahradila Veroniku Daničovú, ktorá si to nasmerovala na Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

"Môžeme potvrdiť, že novou vedúcou oddelenia komunikácie a marketingu v Národnom centre zdravotníckych informácií sa od 1. februára 2024 stala Alena Krčová. Bude zároveň hovorkyňou spoločnosti," informovalo nás tlačové odelenie NCZI.

Na pozícii nahradila Veroniku Daničovú, ktorá od 15. januára pôsobí na pozícii hovorkyne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Krčová nastupuje do Národného centra zdravotníckych organizácií po tom, ako minulý mesiac skončila po dvoch mesiacoch na pozícii hovorkyne Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Vedenie zdravotnej poisťovne s ňou nečakanie ukončilo pracovný pomer okamžite a bez udania dôvodu, keďže Alena Krčová bola ešte v zákonnej skúšobnej lehote.

Na pozíciu hovorkyne vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni pritom nastúpila len 15. novembra 2023, kedy vystriedala dovtedajšiu hovorkyňu Evu Peterovú. Tá sa zas stala začiatkom decembra 2023 hovorkyňou AGEL SK.

Alena Krčová pred príchodom do VšZP pracovala na Operačnom stredisku ZZS ako manažérka komunikácie a hovorkyňa a predtým viedla komunikáciu skupiny Falck na Slovensku, v ČR a v Rumunsku. V minulosti pôsobila aj ako novinárka - v TASR a v redakcii Rádiožurnálu Slovenského rozhlasu na pozícii parlamentnej a vládnej spravodajkyne. Patrí k zakladajúcim členom klubu odborníkov na komunikáciu – Komunikačných expertov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/archiv-clankov, menuAlias = archiv-clankov, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. máj 2024 16:34