Alec Baldwin o tragickej udalosti v roku 2021 hovoril v spovedi pre ABC News.
StoryEditor

Alec Baldwin zapĺňa americké médiá súdom, v ktorom riešia zastrelenie kameramanky

11.07.2024, 10:45
Autor:
ČTKČTK

Herec je obvinený je z neúmyselného zastrelenia. Baldwin ešte v roku 2021 počas natáčania nešťastne vystrelil z revolveru, v ktorom bol ostrý náboj. Podľa prokuratúry porušil základy bezpečnosti.

Americký herec Alec Baldwin porušil základné pravidlá bezpečnosti zaobchádzania so zbraňou. Uviedla to prokuratúra amerického štátu Nové Mexiko na začiatok súdneho procesu s hercom, ktorý v roku 2021 pri nakrúcaní westernu Rust zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú. Podľa obhajoby išlo o tragédiu, herec však nespáchal žiadny zločin, napísala agentúra AP.

Šesťdesiatšesťročný Baldwin, súdený v prvom prípade streľby pri hollywoodskom nakrúcaní za posledných tridsať rokov, počas úvodných rečí prokuratúry a obhajoby pokojne načúval a robil si poznámky. Obvinený je z neúmyselného zabitia.

image

Súd s hercom Alec Baldwin zapĺňa americké médiá. 

TASR
Dvanásťčlenná porota v Novom Mexiku a jej štyria náhradníci - 11 žien a päť mužov - dnes vypočuli argumenty prokurátorky Erlindy Johnsonovej, podľa ktorej Baldwin pri nakrúcaní nízkorozpočtového filmu nedbal na bezpečnosť a počas skúšky namieril na Hutchinsovú zbraň, natiahol kohút a stlačil spúšť.

Baldwinov právnik Alex Spiro poukázal na úlohu zbrojárky Hannah Gutierrezovej a asistenta réžie Davea Hallsa. Obaja boli v súvislosti so streľbou odsúdení a podľa Spira sa dostatočne neuistili, že je zbraň bezpečná.

image

Súd s Alecom Baldwinom.  

via REUTERS
"Boli tam ľudia zodpovední za bezpečnosť strelných zbraní, ale herec Alec Baldwin sa žiadneho trestného činu nedopustil," povedal Spiro, podľa ktorého jeho klient robil len to, čo herci na nakrúcaní bežne robia. "Všetci ste videli filmové prestrelky," dodal.

"Dôkazy ukážu, že rovnako ako na mnohých iných pracoviskách, aj v tomto prípade sa nájdu ľudia, ktorí konajú bezohľadne a vystavujú ostatných ľudí nebezpečenstvu," povedala naopak Johnsonová. "Tým človekom je, ako počujete, obžalovaný," oznámila porote prokurátorka. Baldwin podľa nej mal niekoľko možností vykonať bežnú bezpečnostnú skúšku, ale neurobil tak a namiesto toho si "robil, čo chcel".

image

Herec Alec Baldwin pri nakrúcaní westernu Rust.

Nakrúcanie filmu sa odohrávalo na ranči Bonanza Creek pri Santa Fe v Novom Mexiku. Baldwin pri ňom 21. októbra 2021 vystrelil z revolveru, v ktorom bol ostrý náboj. Štyridsaťdvaročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a režisér Joel Souza utrpel zranenia ramena.

Baldwin svoju vinu nepriznal. Do súdnej siene vstúpil v tmavomodrom obleku s téglikom kávy v ruke, podporiť ho prišla manželka Hilaria Baldwinová a brat Stephen Baldwin.

image

Pri nakrúcaní filmu 21. októbra 2021 vystrelil Alec Baldwin z revolveru, v ktorom bol ostrý náboj. Štyridsaťdvaročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a režisér Joel Souza utrpel zranenia ramena.

Herec tvrdí, že zbraň vystrelila omylom a že sa riadil pokynmi namieriť ju na Hutchinsovú, ktorá stála za kamerou. Uviedol, že nevedel, že je nabitá ostrým nábojom, a preto natiahol kohút - ale nestlačil spúšť - a vystrelil.

image

Pri nakrúcaní filmu 21. októbra 2021 vystrelil Alec Baldwin z revolveru, v ktorom bol ostrý náboj. Štyridsaťdvaročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a režisér Joel Souza utrpel zranenia ramena.

menuLevel = 2, menuRoute = news/archiv-clankov, menuAlias = archiv-clankov, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. október 2024 23:05